V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

24 septembra 2017 Šport


Odbojkarski klub Panvita Pomgrad je v Murski Soboti, v okviru priprav na novo sezono,   pripravil  7. mednarodni odbojkarski turnir Avto Rajh open  2017   na katerem so zmagali Mariborčani pred Panvito Pomgradom, Kapošvarom iz Madžarske  in francosko ekipo Ason Orange.  V finalni tekmi za prvo mesto je bil Maribor boljši od soboških odbojkarjev z rezultatom 3:2. Za Panvito Pomgrad so zadeli največ točk: Andrej Grut 20, Jakob Rojnik  18, Aljoša Bogožalec  17 in Gorazd Flisar  16 točk. Pri Mariborčanih se je odlikoval, v minuli sezoni še  igralec soboške ekipe,  Jernej Detela z 21.točkami. V tekmi za tretje mesto je  bil Kapošvar  boljši od ekipe Ason Orange s 3:2.

Na  mednarodnem  teniškem turnirju v Tokiu je v ženskih dvojicah v finalu Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota s Španko Mario Jose Martinez Sanchez premagala avstralsko rusko dvojico: Darja Gavrilova in Darja Kasatkina s 6:3 in 6:2. V svoji teniški karieri je Andreja Klepač osvojila peto zmago v ženskih dvojicah.

Strelsko društvo Štefan Kovač –trap iz Murske Sobote je na olimpijskem strelišču v Rakičanu pripravilo  strelsko tekmovanje v dvojnem trapu za pokal Strelske zveze Slovenije, kjer so sodelovali tudi radgonski in soboški strelci. Zmagal je Ivan Krkać iz Kunšperka, drugi je bil Boštjan Maček iz soboškega strelskega društva,  na tretje mesto pa se je uvrstil Jernej Suša iz Rudarja Globoko. Na četrto mesto se je presenetljivo, med člani,  uvrstil   mladi Rene Maček iz domačega društva, peti je bil Miroslav Podpadec iz Rudarja Globoko in šesti Vlado Šiško iz Gornje Radgone.

 

Drugi dan  27. balkanskega prvenstva v atletiki za veterane, ki poteka v Stari Zagori v Bolgariji je Dani Mauko iz Melov član Športnega društva Radenci osvojil še dve medalji.  Mauko je zmagal v svoji starostni kategoriji od 60 – 64 let  v teku na 100 metrov z ovirami, drugi pa je bil v skoku v daljino.

Na  2. mednarodnem spominskem karate turnirju v Zalaegerszegu  so med 225 karateisti  iz Ukrajine, Madžarske in Slovenije tekmovali tudi  karateisti  goričkih klubov.  V kategoriji mlajših dečkov se je Jernej Fujs iz Krate kluba Tromejnik iz Kuzme uvrstil na tretje mesto. Lea Rituper  iz Karate kluba Gornji Petrovci   je  bila  med mlajšimi deklicami četrta.

Na maratonu v hitrostnem rolanju v Berlinu je Tadeja Donko iz Lendave, članica Roler kluba Ljubljana  osvojila v svoji kategoriji 10. mesto z osebnim rekordom, saj je 42 km dolgi maraton premagala v času ene ure in 18. minut.

V povratni prijateljski  mednarodni rokometni tekmi veteranov  so igralci Kroga v Porabju premagali Monošter z rezultatom 20:15.  Za Krog so največ zadetkov k zmagi prispevali: Erih Babič in Aleš Svetec po 4 in Božo Lukač tri zadetke.

V drugem kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za člane je Radenska iz Murske Sobote na kegljišču Vikenda v Radencih premagala Hidro iz Medvod s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli:  Miko Steržaj 599, Jani Steržaj 562 in  Milan Kovačič 556 kegljev.  Pri gostih se je odlikoval Rado Rebolj s 560.podrtimi keglji.

V ženski konkurenci  prve »B« slovenske kegljaške  lige  je Radenska premagala Remoplast iz Radelj ob Dravi  s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrle:  Nataša Muršič 531, Vlasta Hojnik 530 in Cvetka Štiberc 513 kegljev. Pri gostjah je Maža Krevh podrla 549 kegljev.

V 8. kolu 2. slovenske nogometne lige je ravenski Fužinar premagal Farmtech iz Veržeja z rezultatom 3:0. Gostitelji so dosegli prvi zadetek proti Farmtechu  šele v 63. minuti iz 11 metrovke.   Kalcer Radomlje  je premagalo Nafto iz Lendave z 1:0. Gostitelji so dosegli  zmagoviti zadetek že v 16. minuti srečanja. Danes popoldne ob 16.uri bo v soboški Fazaneriji Mura gostile ekipo Brd.

V 6. kolu 3. slovenske nogometne lige , vzhod je Radgona premagala Črenšovce z rezultatom 3:2. Za  Radgono so dosegli zadetke: Kristjan in Denis Kolarič ter  Marko Horvat; za Črenšovce pa Matej Kapun iz 11 metrovke in Florjan Tőrnar. Odranci so v Ljutomeru premagali ekipo Avto Rajh Ljutomer s 5:0. Za Odrance sta dosegla po dva zadetka: David Vinkovič in Ivo Balažic enega pa je k zmagi dodal še Luka Graj.

Preglejmo še rezultate v nižjih nogometnih ligah: Križevci – veterani Mure 11:0, Kema Puconci – Aluvar Gančani 0:2, Bakovci – Serdica Kleparstvo Šinko 1:0 in  Apače – Cankova 8:0.

V 9. kolu avstrijske deželne nogometne lige je ekipa avstrijske Radgone premagala Voitsberg z rezultatom 5:2.  Za Radgončane je  dosegel dva zadetka Denis Žilavec in enega Mitja Flisar oba pa sta nekdanja nogometaša soboške Mure.

Na klubskem prvenstvu Golf kluba Moravske Toplice je na igrišču Golf livade  med 31 tekmovalci postal prvak kluba Lovro Horvat, prvakinja pa Vanja Bransberger.  V bruto točkah med seniorji je zmagal Bojan Merklin,  med mladimi do 18 let pa Erik Horvat. V neto točkah je v A skupini zmagal  Dubravko Horvat, v B skupini Igor Banič in v C skupini Matjaž Mlakar. V ženski konkurenci je zmagala Marta Šbül. Najdaljši udarec  med člani je imel Dubravko Horvat 260 metrov in med članicami Marta Šbül  203 metre.

V Noršincih , v Občini Moravske Toplice,  so v okviru Evropskega tedna športa   ob igrišču kluba malega nogometa  predali namenu novo vrtno kegljišče. Na prvem tekmovanju po otvoritvi so zmagali upokojenci Brezovec pred  Kobiljem in Moravskimi Toplicami. Med člani je bil najboljši posameznik Stanko Korošec iz Kobilja ,ki je podrl 102 keglja, med članicami pa se je posebej izkazala Joža Bertalanič iz Brezovec s 121. podrtimi keglji.