V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport

26 septembra 2017 Šport


V prvem kolu nove sezone državne lige v hokeju na travi je predanovski Triglav v gosteh premagal Moravske Toplice z rezultatom 4:3 čeprav so gostitelji  vodili  že s 3:0. Za Triglav sta dosegla po dva zadetka:  Nejc Potokar in Alan Nemec; za Moravske Toplice pa sta bila strelca zadetkov: Goran Vukan dvakrat in Sašo Dervarič.

Na kasaških dirkah v Komendi so člani ljutomerskega kasaškega kluba  osvojili eno posamično zmago. V sedmi dirki je zmagal Rožle na vajetih Branka Seršena. Tretja mesta v preostalih dirkah pa so osvojili: Foka s Sašom Seršenom, Lušt na vajetih  Mateja Osolnika in Pinter z voznikom Jožetom Ostercem.

Na prvem tekmovanju judoistov za novo sezono 2017/2018 so bili  na tekmi za pokal Oplotnice  izjemno uspešni  mladi tekmovalci  Judo kluba Murska Sobota. Med 12 letniki sta se uvrstila na prvi mesti : Iva Küplen in  Maj Drvarič, na druga: Aljaž Pertoci, Klemen Vinkovič , Matic Klemenčič in Teo Puhan,  tretji pa je bil Oskar Balažic.  Med 10 letniki sta zmagala: Sven Šarkanj in Klemen Vinkovič, drugi je bil Matevž Klemenčič  in  tretji  Jan Huber. V moštveni konkurenci so bili soboški judoisti tretji.

V Ljutomeru, v novi športni dvorani,   bo jutri ob 19.uri prvo kolo prve slovenske judo lige,  kjer bodo Ljutomerčani gostili judoiste Bežigrada  in Šiške.

V 4.kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih so bili doseženi naslednji rezultati: Teleing Razkrižje – Kamenci 6:3,  Trnje – Bakovci  5:2,  Športno rekreacijsko društvo Sobota –  Tešanovci 2:4, Moravske Toplice – Odranci 4:4, tekma med Čardo in Dolnjo Bistrico je bila preložena. Na lestvici vodita Trnje in Dolnja Bistrica s 6. točkami.

V drugem kolu območne kegljaške lige Maribor je Nafta  iz Lendave na kegljišču Vikenda v Radencih premagali Invalid iz Maribora z rezultatom 6:2. Za Nafto so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 545, Blaž Potočnik 536 in Jože Horvat 511 kegljev.

Na teniškem turnirju v Moravskih Toplicah,  v okviru Evropskega tedna športa,  je v organizaciji Športne zveze Moravske Toplice sodelovalo  28 igralcev. Na turnirju je zmagal Vladimir Zupančič iz Murske Sobote, drugi je bil Miha Potočnik iz Rakičana in tretji Bojan Berden iz Bogojine

V 3.kolu pomurske  upokojenske lige v vrtnem kegljanju za članice  so bili doseženi naslednji rezultati: Bodonci – Črenšovci 435:376, Murska Sobota – Mačkovci 446:440 in Beltinci – Kobilje  431:443. Najboljša posameznica je bila Majda Malek iz Murske Sobote s 102. podrtima kegljema. Med člani  so v tretjem kolu bili doseženi tile rezultati: Bodonci – Črenšovci 450:423, Murska Sobota – Mačkovci 452:453 in Beltinci – Kobilje 486:436. Najboljši posameznik je bil Jože Horvat iz Bodonec  s 106. podrtimi keglji.