V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

27 septembra 2017 Šport


V pripravljalni nogometni tekmi za kvalifikacijske tekme za nastop na evropskem prvenstvu je včeraj  ženska reprezentanca Slovenije U – 19 v Zalaegerszegu premagala  vrstnice Madžarske z rezultatom 1:0. Za Slovenijo je dosegla zmagoviti zadetek Mariborčanka Urška Bratuša.  Za slovensko izbrano vrsto, ki jo vodi selektorka  Petra Mikeln so igrale tudi članice Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci in to Sara Makovec celo tekmo, v drugem polčasu pa so igrale še: Tinkara Frangež,  Maruša Česnik  in Vita Šiftar. Povratna tekma  obeh reprezentanc bo jutri ob 12.uri v Bakovcih.

Začela se je nova  sezona v državnih bowling ligah. V 2. slovenski ligi je  v Novi Gorici I. ekipa Lendave samo s tremi igralci izgubila vsa srečanja in je  na zadnjem mestu.  Posamično  je bil najboljši Serej Charles s 1223. podrtimi keglji. Več uspeha je imela  v 3. ligi, vzhod   II. ekipa Lendave v Mariboru, kjer so Lendavčani premagali II. ekipo Ptuja, II. ekipo Bajte iz Radelj ob Dravi in IV. Ekipo Strike iz Maribora vse z 2:0. Najboljša posameznica  med Lendavčani   je bila Sidonija Štampar, ki je podrla 844 kegljev.

Na zadnji, sedmi,  letošnji motokros dirki za državno prvenstvo v Šentvidu pri Stični je  v kategoriji MX do 85 kubičnih centimetrov tekmoval tudi Anej Ilič iz Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote. V zadnji dirki je zmagal  Gal Hauptman na yamahi, Anej Ilič pa je bil na motorju KTM tretji.  Ob koncu državnega prvenstva  je postal državni prvak Gal Hauptman, Anej Ilič  se je med  23. tekmovalci uvrstil na sedmo mesto.

Teniški klub Murska Sobota je na zadnji, 5. ,  teniški turnir letošnje sezone na prostem privabil 27 igralcev.  Zmagal je Matjaž Hanželič  iz Ormoža, ki je bil v finalu boljši od Reneja Herica iz Banovec z 9:4.  Tretje mesto na teniškem turnirju v Murski Soboti  sta si razdelila: Robert Roudi in Uroš Gajšek oba iz Murske Sobote.

V 6. kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini so vodilni Borejci premagali Mladinec iz Murskih Črnec z 8:1.Ostali rezultati: Černelavci – Kupšinci 2:2,Mister baby Gederovci – Satahovci 9:2, Krajna – Vivat Černelavci  6:1,Petanjci – Krog 5:1, Kučnica Korovci – Dobel Rankovci 3:2, in Gradišče – združena ekipa Tropovci/Tišina 5:3.

Varstveno delovni center Murska Sobota bo v petek ob 9.30 na nogometnem igrišču Čarde v Martjancih pripravil v okviru Specialne olimpiade Slovenije   jesenski turnir v malem nogometu. Na turnirju bodo sodelovali ob gostiteljski ekipi Murske Sobote še  nogometaši iz Varstvo delovnih centrov iz Maribora, Dobrne in Cerknice.

Danes so na programu zaostale tekme v 2. in 3. slovenski nogometni ligi vzhod. Tako sta  se  v drugi ligi ob 16.uri začeli  tekmi: Farmtech Veržej – Zarica Kranj in Brežice – Mura. V 3. ligi, vzhod pa  danes igrajo : Lušt Beltinci – Avto Rajh Ljutomer, Hotiza – Bogojina, Tromejnik Kuzma – Grad in Čarda Martjanci – Odranci.  O današnjih  izidih bomo poročali v naših naslednjih informativnih oddajah.