Domov

Šport

29 septembra 2017 Šport


V pripravljalni meddržavni nogometni tekmi je ženska reprezentanca Slovenije U – 19 v Bakovcih tudi v povratni  nogometni tekmi premagala vrstnice iz Madžarke z rezultatom 2:1. Za  slovensko reprezentanco sta dosegli zadetka: Urška Bratuša iz Maribora in Zala Vindišar iz Radomelj. Vseh 90 minut sta igrali za slovensko izbrano vrsto tudi članici Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci Sara Makovec in Tinkara Frangež. Med izbrankami selektorke Petre Mikeln  sta bili v kadru  slovenske reprezentance iz beltinskega kluba tudi   Maruša Česnik in Vita Šiftar – slednja je bila rahlo poškodovana.

Začelo se je tekmovanje v okviru Slovenske malo nogometne zveze v slovenski ligi »Ena«  na travnatih igriščih. V prvi nogometni  tekmi so Pečarovci  premagali Trnavo z rezultatom 3:0. Za Pečarovce sta dosegla zadetke: Niko Novak dva in Zoran Horvat enega. Naslednjo tekmo v tej najvišji ligi  malo nogometni ligi v državi bodo Pečarovci  igrali v četrtek 12. oktobra proti ekipi Vipolla iz Stare Nove vasi.

Na mednarodnem rokoborskem turnirju v Sarajevu so tekmovali tudi člani Rokoborskega društva Sobota.  Med 115 rokoborci iz petih držav so soboški rokoborci zbrali  štiri medalje. Najbolje se je odrezal Klemen Podgorelec , ki je v kategoriji do 76 kg zasedel prvo mesto. Drugo mesto si je priboril Luka Gumilar v kategoriji do 58 kg, tretja pa sta bila na tekmi rokoborcev v Sarajevu: Nejc Gomboc v kategoriji do 63 kg  in Jernej Hozjan v kategoriji do 85 kg.

Poročali smo  že o mednarodnem tekmovanju  v judu za pokal Oplotnice in to o dosežkih soboških judoistov. Naknadno smo dobili tudi  rezultate  ostalih pomurskih judoistov ,ki so med  146.judoisti iz  Hrvaške in Slovenije  štirikrat zmagali.  Med starejšimi dečki sta zmagala v kategoriji do 46 kg Luka Žerdin iz Judo kluba Lendava in v kategoriji do 50 kg  Rok Škerbenta iz Partizana Ljutomer. Med starejšimi deklicami sta bili zmagovalki; v kategoriji do 48 kg Kaja Baler iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci in v kategoriji do 40 kg Sara Vrbančič iz ljutomerskega Partizana.

Na malo nogometnem igrišču Čarde v Martjancih je bil danes v okviru Specialne olimpijade Slovenije  na programu  turnir v malem nogometu na katerem so sodelovale štiri ekipe. V uvodnih dveh nogometnih tekmah  je Varstveni delovni center Murska Sobota premagal  Maribor s 5:1 in Dobrno s 3:1. O končnih uvrstitvah ekip varstveno delovnih centrov  v malem nogometu  bomo poročali jutri

V  6.kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu  je vodilno Lomanoše premagalo  Spodnjo Ščavnico z rezultatom  9:3, druga Tiha voda  iz Gornje Radgone je  bila boljša od Šenekarja  iz Spodnjih Ivanjec   s 5:3,  tretja Kapela pa je premagala  Sirjake iz Melov z 9:3. V drugi radgonski ligi malega nogometa je vodilna Radenska iz Radenec  bila boljša od tretjega na lestvici  Bumefekta iz Lastomerec s 5:4, drugi Stari hrast iz Zgornjega Konjišča je premagal Negovo  s 3:2. V tretji ligi je vodilni  Vrček iz  Murščaka  premagal tretji radgonski Dinamo z 1:0, drugi na lestvici Segovci pa so premagali Ivanjševsko Slatino s 4:3.

Iz Kolesarskega kluba Tropovci  smo dobili obvestilo, da bo odpovedani  21. kolesarski maraton za pokal Občine Tišina, ki bi moral biti v  nedeljo  17. septembra zdaj namesto nedelje v soboto 30. septembra, torej jutri ob 10.uri v Tropovcih. Kolesarji bodo imeli na  voljo tri dolžine prog in sicer na  20, 45 in 73  km dolgih progah.