V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport

4 oktobra 2017 Šport


Na 27. Kajuhovem memorialu v namiznem tenisu v Ljubljani  so bili uspešni tudi pomurski igralci namiznega tenisa. Med člani je osvojil prvo mesto Mitja Horvat iz Puconec, zdaj član ravenskega Interdiskonta, ki je v finalu premagal klubskega soigralca Janeza Petrovčiča z rezultatom 3:2. Od 5. do 8. mesta se je na turnirju uvrstil Bojan Ropoša iz puconske Keme. Med članicami je zmagala Špela Trelec iz Vesne, ki je bila v finalu boljša od Staše Matis iz Keme z rezultatom 3:1, slednja se je tako  morala zadovoljiti z drugim mestom. Sicer pa se že v soboto 7.oktobra v Sloveniji začel nova sezona v državnih namiznoteniških ligah.

V drugem kolu prve hrvaške ženske nogometne lige je v derbiju kola Split premagal zagrebški Agram z rezultatom 5:0. Za Split je vseh 90 minut igrala tudi Manja Rogan iz Murske Sobote, v minuli sezoni kapetanka Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci. Dva zadetka za Split je dosegla nekdanja igralka Beltinčank Monika Conjar.

Mladi judoisti Kluba borilnih veščin Lendava so gostovali na mednarodnem turnirju v Bečeju, kjer je nastopilo 328 judoistov iz osmih držav. Mladi lendavski judoisti so se  turnirja odlično odrezali. . Najbolje se je med 12 letniki  uvrstil  Rok Mujdrica, ki je v kategoriji do 42 kg osvojil drugo mesto, Veronika Horvat  je bila v težnostni kategoriji do 34 kg tretja. Med 18 letniki   je Mihael Zver v kategoriji do 55 kg zasedel sedmo mesto.

Na 6. kolesarski dirki za nagrado Mengša je med dečki kategorije A sodeloval tudi Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci. Tokrat je v tej starostni kategoriji zmagal Adam Jordan iz Kolesarskega  kluba Adria Mobil iz Novega mesta, Luka Jablanovec pa se je uvrstil na četrto mesto. Kolesarski klub Prekmurje iz Beltinec, ki letos slavi 70 letnico delovanja,   bo  v nedeljo 8. oktobra  ob  10.uri pripravil v Beltincih z začetkom pred gradom zaključno prireditev Slovenija kolesari. Kolesarji bodo imeli na voljo štiri dolžine prog, najdaljša bo dolga 70 in najkrajša  družinska pet kilometrov.

V 9. kolu  druge slovenske kadetske nogometne lige, vzhod je Vipoll iz Veržeja  v Mariboru premagal Tabor z 1:0. Zmagoviti zadetek za Vipol je dosegel Luka Lukač. Manj uspeha so imeli  mladinci Vipolla, ki so bili v Mariboru poraženi z rezultatom 4:0.

V  6. kolu soboške medobčinske lige v malem nogometu za veterane so bili doseženi naslednji rezultati: Nemčavci – Bakovci 4:6, Čarda Martjanci – Borejci  7:3, Sebeborci – Noršinci 7:4, Old boys Murska Sobota – Rakičan 9:1, Cankova- Mladost Pertoča 6:0 in Dokležovje – Rogašovci 9:3. Na lestvici vodijo Bakovci z 18.točkami.