V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

9 oktobra 2017 Šport


Na  mednarodnem turnirju v športnem karateju Maribor 2017 so  se med  493 karateisti  iz devetih držav  odlično  odrezali člani Karate kluba Murska Sobota. V katah  posamično  je bila med veterankami druga Katarina Sluga, tretji pa Borut Kolar prav tako med veterani. V moštvenih katah med člani je ekipa An Šiplič, Tilen Jug in Timotej Rogač bila druga  podobno kot Sara Ritlop, Gaja Šinko in Lena Forjan  v kategoriji malčic. V borbah  je bila zmagovalka v kategoriji do 50 kg in  tretja v razredu open  Silvija Rajnar, med člani je v borbah v kategoriji do 67 kg  zmagal Sebastjan Koltaji ,ki je bil drugi še v razredu open.  Tretji mesti v borbah sta si med mladinci priborila: Vid Veren Hochsteter in Luka Šobak ter med članicami v kategoriji do  55 kg Fiona Zećiri. Ekipa soboških karateistov  v postavi: Sebastjan Koltaji, An Šiplič in Vid Veren Hochstetter je bila zmagovalka v borbah moštveno.

Na mariborski  tekmi karateistov sta se odlično odrezala tudi: Nejc Sterniša ,ki je zmagal v katah med mladinci in bil tretji med kadeti; Sani Skotnik, oba iz Občine  Gornje Radgone,  pa je  zmagal v borbah med mladinci.

Na 2. Prekmurskem malem maratonu je v Moravskih Toplicah  sodelovalo kar 338 tekačev. Na glavnem teku na 21 km dolgi progi je  med člani zmagal Matej Fujs doma iz Lemerja član Športnega društva Maratonec,  med članicami  je bila najhitrejša Andreja Zrnič iz Zgornjega Konjišča. Na 11 km je tekel najhitreje Aleš Zver iz Odranec pred Dejanom Preindlom iz Bratonec, oba  iz  Atletskega kluba Panvita. V ženski konkurenci je zmagala  Marija Števanec iz Borejec pred Katarino Sočič iz Športnega društva Vaneča. Na progi dolgi 5,5 km je med člani  zmagal  Martin Molk z Vrhnike in med članicami Andreja Gorčan iz Černelavec članica Atletskega kluba Panvita.

Kolesarski klub  Završnica je pripravil državno prvenstvo  z gorskimi kolesi. Med 83. kolesarji   med Završnico in vzponom na Valvazor je na 5,1 km  dolgi progi zmagal v absolutni konkurenci in v kategoriji elit Primož Obal s Pertoče, član Kolesarskega kluba Meblojogi Kult Solkan iz Nove Gorice v času 21 minut in 21 sekund.  Na drugo mesto se je uvrstil Borut Tavčar iz Calcita  s 47. sekundami zaostanka.

Kolesarski klub Prekmurje iz Beltinec je pripravil ob klubski 70 letnici sklepno prireditev v okviru  akcije Slovenija kolesari 2017. Na štirih  progah je v Beltincih sodelovalo 312 kolesarjev iz  Hrvaške, Madžarske in Slovenije. Najstarejši kolesar je bil na kolesarskem maratonu 88 letni Siegfried Schubert od Svetega Tomaža pri Ormožu. Najštevilčnejša skupina na kolesarskem maratonu v Beltincih  je bila iz Kolesarskega kluba Tondach iz Križevec pri Ljutomeru  z 22. kolesarji. Osrednjo slovesnost ob jubileja  kolesarskega kluba  bodo v Beltincih pripravili  17. decembra.

V derbiju 6. kola prve slovenske ženske nogometne lige so igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltincih premagale neporažene Radomlje kar s 5:0. Za Beltinčanke ,ki jih vodi trenerka Nuša Ladinek,  so dosegle zadetke:  Neli Hofman  dva ter Tinkara Frangež,  Špela Rozmarič in Sara Makovec po en zadetek.  Na lestvici vodijo Radomlje s tekmo več in 15.točkami, od 2. do 4. mesta pa so Beltinčanke, Olimpija in Maribor, ki imajo po 12 točk.

V petem kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu sta bila dosežena naslednja rezultata:  Monošter  –  Tromejnik Kuzma  0:2, Srebrni breg Martinje – Slovenska vés 4:2,  tekma med Gornjimi Petrovci in Gornjimi Slaveči je bila preložena. Na lestvici vodi Tromejnik z 10. točkami pred  Srebrnim bregom, ki jih ima sedem in Monoštrom, ki je zbral šest točk.