V etru
Vedro v dobro jutro
Domov

Šport in šah

20 maja 2019 Šport


V Ljubljani je sinoči Sindikat poklicnih igralcev nogometa podelil nagrade najboljšim igralcem in igralkam za tekmovalno sezono 2018/2019 po izboru nogometašev, klubov ter prvič tudi športnih novinarjev.  V ženski konkurenci je bila izbrana za najboljšo igralko Špela Kolbl iz Telemacha GMT Beltinci,  v najboljšo enajsterico pa so bile izbrane še njene soigralke: Špela Rozmarič, Anja Prša, Sara Makovec in Tjaša Tibaut. V idealno reprezentanco prve lige je bila izbrana tudi Manja Rogan iz Murske Sobote, ki je zdaj članica Olimpije. Med nogometaši je bil najboljši  igralec Rudi Požeg Vancaš iz Celja v najboljšo enajsterico pa so bili zbrani tudi Matko Obradović, Klemen Šturm in Rok Sirk iz soboške. Za najboljšega trenerja v sezoni 2018/2019 v prvi ligi je bil izbran trener Mure Ante Šimundža.

Na  tekmi svetovnega pokala v kickboksingu v  Budimpešti  so bili med dobitniki medalj v druščini 3131 tekmovalcev  iz 39 držav tudi tekmovalci iz sveta ob Muri. Najbolje se je odrezal kot član slovenske reprezentance  v kategoriji do 89 kg v light contactu David Žibrat član Kickboking  kluba Pomurje z Mote.  Žibrat je v polfinalu premagal   Mazurja Marcino iz Anglije v finalu pa je bil boljši še od Poljaka Jakuba  Kalinowskega.  Žibrat se bo zdaj pripravljal za svetovno prvenstvo, ki bo od 19. do 21. oktobra v Sarajevu. Na tekmi svetovnega pokala   v kickboksingu   v Budimpešti  so sodelovali tudi tekmovalci Kickboksing kluba Murska Sobota. Najbolje sta se v low kicku  odrezala  Jernej Horvat, ki  je bil med mlajšimi mladinci v kategoriji do 54 kg tretji in Tilen Djafić, ki je  med člani v kategoriji do 63 kg zasedel drugo mesto. V kick lightu  je bila Lea Berke med mladinkami v kategoriji do 60 kg tretja, Iva Stojanović pa je bila v kategoriji di 50 kg med starejšimi kadetinjami peta.

V prijateljski meddržavni tekmi v hokeju na travi  je v Lipovcih ženska reprezentanca Slovenije premagala reprezentanco Madžarske z rezultatom 3:2. Za slovensko izbrano vrsto je dosegla dva zadetka Petra Dervarič enega pa je k zmagi dodala še Ana Vegič.

Na 4. tekmi državne A lige v športnem ribolovu pri Sveti Trojici je moštveno Ribiška družina Murska Sobota med 12. ekipami zasedla  šesto mesto. Najboljša posameznika v ekipi sta bila Tadej Panker in Štefan Gjergjek, ki sta zasedla drugi mesti v  sektorjih.  Ribiška družina Gornja Radgona se je uvrstila na 11. mesto,  najboljši posameznik v radgonski ekipi  je bil Tadej Kocbek, ki je zasedel tretje mesto v svojem tekmovalnem sektorju.

V 12.kolu mednarodne lige v malem nogometu za veterane  so igrali takole: Gornji Petrovci – Srebrni breg Martinje 3:4, Tromejnik Kuzma – Slovenska vés 0:10, Grad – Radovci/Breza 2:8 in Matjaševci – Monošter 10:6. Na lestvici vodi Slovenska vés s 27.točkami pred  Radovci/Brezo s 26.  timi, tretji Monošter pa ima  18 točk.

V Murski Soboti je od petka do nedeljo potekalo sklepno dejanje letošnje elitne ženske državne šahovske lige v kateri je sodelovalo osem ekip. V zadnjem kolu  sta Radenska Pomgrad  iz Murske Sobote in Kočevja igrala neodločeno 1,5:1,5. Za soboško ekipo so remizirale: Barbara Skuhala, Gabriela Hitter in Maja Hočevar; za Kočevje  je remizirala tudi Maja Vučko doma iz Ižakovec. Naslov državnih prvakinj so osvojile šahistke Železničarskega šahovskega kluba Maribor pred Ljubljano obe ekipi sta zbrali po 15 točk in pol. Tretje je bilo Kočevje z 12.točkami, zanje je Maja Vučko zbrala tri točke in pol. Na četrto mesto se je uvrstila Radenska Pomgrad  z 11,5 točkami, za ekipo sta Maja Hočevar in Gabriela Ritter osvojili po štiri točke  in pol Barbara Skuhala  je na prvi deski zbrala dve točki in pol.

V soboto in v nedeljo  je v soboški Diani sodelovalo tudi 19 ekip v tekmovanju prve  ženske državne šahovske lige med katerimi so bile tudi tri iz Pomurja. Naslov prvaka je osvojila ekipa Posočja  s 16.točkami, šesta je bila Radenska Pomgrad z 11. točkami za katero je Ema Lukač osvojila 5 točk in pol. Na 11. mesto se je uvrstila Rokada iz Lendave, največ točk pa je za ekipo zbrala Marta Marič in sicer pet. Na 13. mesto se je uvrstil Šahovski klub Gornja Radgona, za ekipo pa je Alenka Kavčič  zbrala  tri točke.