V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

12 februarja 2019 Šport


V Follonici v Italiji  je na evropskem pokalu v judu za kadete med 590 judoisti iz 28 držav sodelovala tudi ekipa judo sekcije ljutomerskega Partizana.  Odlično se je odrezal Blaž Emeršič, ki je v kategoriji do 60 kg do finalne borbe opravil z vsemi nasprotniki, v finalu pa ga  je premagal ruski tekmovalec. V druščini 62 tekmovalcev je drugo mesto Ljutomerčana izjemen tekmovalni uspeh. V kategoriji do 48 kg je nastopila tudi Diana Šterman in zasedla sedmo mesto.

Kickboksing klub Murska Sobota je  sodeloval v Karlovcu na mednarodni tekmi evropskega pokala, kjer je nastopilo  1890 tekmovalcev  iz 31 držav  in tam osvojil  štiri medalje. V low kicku je med člani v kategoriji do 63 kg osvojil drugo mesto Tilen Djafić, med mladinci  je bil v kategoriji do 54 kg drugi še Jernej Horvat. V kick lightu v kategoriji do 50 kg je bila tretja Iva Stojanovič , tretji pa je bil tudi Jure Jerič  med člani v kategoriji do 84 kg. Soboške tekmovalce sta v Karlovcu vodila trenerja Tomo Kološa in Matej Hajduk.

Na mednarodnem tekmovanju v Karlovcu  je sodeloval tudi Kickboksing klub Pomurje z Mote, pod vodstvom  trenerja Davida Žibrata in njegovega pomočnika  Davida Lukmana. Med začetniki v kick lightu  se je najbolje odrezal z drugim mestom v kategoriji do 84 kg Sani Žnidarič. V  kick lightu je bil med člani tretji v kategoriji do 89 kg Mitja Šaruga in med mladinci  v light contactu v kategoriji do 69 kg  si je Aleks Donoša  priboril tretje mesto.

V vnaprej odigrani tekmi 14. kola v prvi slovenski namiznoteniški ligi  za članice so v ponedeljek igralke Keme v Puconcih premagale sosede na lestvici ekipo Kajuha Slovana iz Zaloga s 5:4.   Za Kemo je trikrat zmagala Staša Matis po enkrat pa Ana Kovačec, odločilni dvoboj pri izidu 4:4  je dobila za Kemo Nuša Vogrinčič.

rpt

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota je pripravilo v društvenih prostorih drugo kolo tekmovanja v showdownu – namiznem tenisu za slepe in slabovidne.  Med tekmovalci  iz Maribora in Murske Sobote  je na drugem turnirju zmagal Tomaž Detelbach iz Murske Sobote, Silva Mlinarič pa je po dveh kolih na drugem mestu. 

V zadnjem kolu prve  pomurske pikado lige so  igrali takole:  Mokoš Bakovci – Team Maži bar Ižakovci 10:15,  Čarne vrane Ižakovci – Spirić Černelavci  15:10 in Kouvrani Filovci  –  Leona Ljutomer 11:14. Naslov prvaka je osvojil Pikado klub Spirić Černelavci pred Team maži barom in Čarnimi vranami oba iz Ižakovec. V soboto 16. februarja ob 17. bo v vaškem domu v Černelavcih še sklepni turnir prve lige.

V drugi pomurski ligi  so igrali: Kockar bar Renkovci – Bar Tiffani Črenšovci  12:13, Športno društvo Dokležovje – Picolo Melinci  18:7 in  Naš bar Melinci – Gaj Murska Sobota 18:7. Naslov prvaka je osvojil Pikado klub Gaj iz Murske Sobote pred Našim barom Melinci in Športnim društvom Dokležovje. Sklepni turnir  2. pomurske  pikado lige bo v soboto 23. februarja  pri Pikadu klubu Gaj v Murski Soboti.

Na Jesenicah je bilo območno tekmovanje v šahu na katerem  so sodelovali tudi člani Pomurskega društva za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote. Najbolje se je odrezal Tomislav Špilak ki je zasedel prvo mesto, na peto mesto  se je uvrstil Bojan Poredoš.