V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

30 januarja 2017 Šport


V 8. kolu mednarodne ekstra košarkarske lige. LPI za članice so igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote  sinoči v gosteh premagale košarkarice Celovca z rezultatom  58:28, kar je njihova četrta zmaga v ligi. Za Pomurke so največ točk k zmagi prispevale: Alja Samec 15, Nina Domjan  in Anja Zamuda po 11 ter Ajda Pejčić 9 točk. Na lestvici vodi Ledita iz Domžal,  Pomurke so s štirimi zmagami na četrtem mestu med osmimi ekipami. V soboto 4. februarja ob 16.uri  bodo Pomurke v Murske Sobote  gostile košarkarice Feliksa iz Zasavja.

Košarkarji Radenske Creativa  iz Murske Sobote so v 3. slovenski košarkarski ligi, vzhod sinoči v Krškem premagali Posavje z 84:76. Za soboške košarkarje, ki so zdaj  tretji na lestvici in so se uvrstili v končnico tekmovanja,  so največ točk k zmagi prispevali: Niko Bačvič 35, Nejc Juteršnik 14 in Tilen Kukel 10 točk.

Karate sekcija ljutomerskega Partizana je pripravila  mednarodno  tekmovanje v športnem karateju za pokal Ljutomera na katerem je sodelovalo 260 karateistov iz 34 klubov iz Hrvaške, Avstrije in Slovenije. Moštveno so imeli največ uspeha karateisti Rudarja iz Velenja pred Ljutomerčani, karateisti Murske Sobote so bili šesti in Radgončani osmi. Posamično  so med Ljutomerčani zasedli prva mesta: Aleš Pokrivač, Tobias Janžekovič in Sander Horvat in med karateistkami: Tija Janžekovič in  Tanja  Vrbnjak;  Sara Novak  pa je zmagala dvakrat v borbah. Med  soboškimi karateisti je Niko Kocet zmagal dvakrat v borbah  pa je  enkrat  zmagal  Aleks Donoša; med Radgončani  sta v Ljutomeru zmagala:  Florian Tobias Leithner in Blaž Klobasa.

Drugi dan mednarodnega nogometnega turnirja za mlade nogometaše je v Odrancih med igralci starostne kategorije  U – 11 zmagal Lušt Beltinci, drugi je bil Rudar iz Murskega Središča, tretja je bila modra ekipa Odranec in četrta bela ekipa Odranec. Najboljši igralec turnirja je bil Patrik Legen iz Lušta Beltinci, strelec pa Miha Kreslin iz Odranec, ki je dosegel 8 zadetkov.  V dveh dneh je v Odrancih v treh starostnih kategorijah , sodelovalo okrog 320 nogometašev.

V 9.  kolu slovenske super »A« lige v elektronskem pikadu je  Pikado klub Slavček iz Gornjih Slaveč na Goričkem gostoval pri ekipi Pikado kluba Mlinček v Zabovcih in zmagal z rezultatom 9:8. Za zmagovalno ekipo Slavčka iz Gornjih  Slaveč  je trikrat zmagal Robert Štertak po dvakrat pa so zmagali: Tomaž  úlem, Ivan  Kolar in Dario Baranja,  Pikado klub Slaveč je na 4. mestu lestvici, v naslednjem kolu na v sredo 1. februarja načrtovan gorički derbi med Slavčkom Friend’s teamom od Svetega Jurija.

Na tretjem  turnirju državnega prvenstva v dvoranskem hokeju za članice  so Moravske Toplice bile boljše od predanovskega Triglava z rezultatom 8:0. Za  Moravske Toplice so dosegle zadetke: Tjaša Vrečič 3, Tanja Kőnye 2 ter po enega:  Laura Šmidlechner, Petra Dervarič in Maja Kovač. Finalni turnir državnega prvenstva bo v nedeljo 5. februarja v Murski Soboti.

V Novi Gorici poteka 22. mednarodni šahovski turnir.   V  A skupini  igra 95. šahistov  med katerimi je tudi sedem velemojstrov in  dva pomurska šahista. Za mlade slovenske šahiste poteka v Novi Gorici sočasno tudi absolutno mladinsko državno prvenstvo. Po petih kolih je  Jaka Meglič zbral tri točke, Hana Nemec pa dve, oba sta član Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.

Na Ptuju je bilo  prvenstvo Slovenije za slepe in slabovidne šahiste. Naslov prvaka je osvojil Aleksander Uršič iz Sežane s 7.točkami in pol. Med člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota  se je Anton Topolnik s tremi točkami uvrstil na 22. mesto;  23. je bil Ciril Kavaš in 24. Žan Prša, oba  z dvema točkama  in pol.