V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

22 junija 2017 Šport


Predsednik strokovnega sveta slovenske atletske zveze Vladimir Kevo je sestavil slovensko atletsko reprezentanco, ki bo v drugi ligi evropskega ekipnega prvenstva v soboto 24. in v nedeljo 25.junija tekmovala za  Slovenijo v izraelskem Tel Avivu. V slovenski izbrani vrsti bo tudi nekaj pomurskih atletov. V moški konkurenci bo v skoku v daljino tekmoval Nino Celec od Grada. Med atletinjami bo na 100 metrov in v štafeti 4 x 100 metrov tekla Tami Ščančar  iz Orehovec članica Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. V štafeti 4 x 400 metrov bo tekla Anja Benko iz Gornjih Črnec prav tako članica soboškega kluba. V  teku na 5000 metrov pa bo nastopila Sonja Roman s Hodoša, ki je zdaj članica kluba Atletskega kluba  BC iz  Ljubljane.

Na 26. tradicionalnem  mednarodnem veteranskem nogometnem turnirju v Rovinju sta sodelovali tudi dve pomurski nogometni ekipi. Prva  Zdravniška športna ekipa  DOC iz Murske Sobote je na Hrvaškem med osmimi ekipami osvojila prvo mesto. V finalu je soboška ekipa premagal italijansko ekipo Ascollijo z 2:1. Druga pomurska ekipa z imenom PS Lendava pa je v tekmi za 7. mesto izgubila proti Budimpešti z 2:0. Na turnirju je bil  Željko Car izbran za najboljšega igralca in Zdenko Maučec za najboljšega vratarja na turnirju.

 

Na dvodnevnem moštvenem   državnem prvenstvu v atletiki  v starostnih kategorijah U – 12 in U – 14 so v Mariboru nastopili tudi člani Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote.   Med 14 letniki je zmagal  Gal Skledar v teku na 60 metrov  v času 7.72, v skoku v daljino  je bil Niko Forjan s preskočenimi 510. centimetri drugi. V teku na 200 metrov je bil Niko Forjan prav tako drugi v času 26,79.

Na  veteranskem nogometnem turnirju za pokal Občine Moravske Toplice je zmagala veteranska ekipa  Sebeborec, ki je v finalu premagala  gostiteljske Mlajtince z rezultatom 5:4, v tekmi za tretje mesto  so Moravske Toplice bile boljše od Motvarjevec z rezultatom 3:1. Najboljši strelec na turnirju je bil Vojko Gergorič iz Moravskih Toplic in vratar Štefan Bojnec iz Mlajtinec.

Danes ob 17.uri se je na Brdu pri Kranju začelo žrebanje za novo tekmovalno sezono v prvi in drugi slovenski nogometni ligi. Ker imamo iz sveta ob Muri v drugi  slovenski nogometni ligi   v sezoni 2017/2018 tri pomurske ekipe: Nafto iz Lendave, Muro iz Murske Sobote in Farmtech iz Veržeja bo žrebanje parov izjemno zanimivo. Nova tekmovalna sezona v drugi slovenski nogometni ligi se bo začela že v 6. avgusta, teden dni prej pa bodo na programu tekme za pokal Nogometne zveze Slovenije, kjer bodo nastopile tudi štiri pomurske nogometne ekipe.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju v Baru Naomi v Mariboru  je med 29.šahisti zmagal Miran Zupe z 8.točkami, drugi je bil Franc Virtič oba iz mariborskega Branika s 7.točkami. Na tretje mesto se je uvrstila edina ženska šahistka Lea Števanec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je zbral 6 točk.