V etru
Od petka do petka
Domov

Šport in šah

24 junija 2017 Šport


Na letališču soboškega aerokluba poteka danes zadnji dan 4. odprtega državnega prvenstva toplozračnih balonov. Danes zjutraj je odletelo v zrak kar 21  balonov. Uradni zaključek prvenstva bo jutri, danes zvečer okrog 19.ure pa bodo imeli balonarji zanimivo tekmovalno nalogo, ko se bodo vsi družno zbrali v zraku  nad soboškim jezerom, kar bo izjemno lepa podoba za gledalce.  Med tekmovalci sta še vedno v konkurenci  tudi bakovska balonarja Dean Buzeti in Silvo Vohar sicer pa se slovenski balonarski v močni mednarodni konkurenci pilotov iz petih držav dobro držijo.

Mladi namiznoteniški igralec puconske Keme Luka Norčič doma iz Sebeborec   bo od 13. do 23. julija nastopil s slovensko  reprezentanco na letošnjem evropskem mladinskem namiznoteniškem prvenstvu   ki v portugalskem mestu Guimares. Slovenski selektor  Jože Urh je v  mladinsko reprezentanco povabil tudi Petra Hribarja  in Tilna Cvetka.

Člani Društva modelarjev Pomurja  iz Murske Sobote so sodelovali na štirih  tekmah svetovnega pokala  s prosto letečimi modeli F l C z omejenim delovanjem  motorja.  Tekmi sta bili v Lvovu in Harkovu v Ukrajini odlično pa se je uvrstil  Vladimir Sičov član soboškega modelarskega društva, ki je kar štirikrat zasedel druga mesta. Najbolj pa je na tekmi bil vesel praktične nagrade, motorja za svoje nove modele.

 

Na 14. mednarodnem nočnem uličnem teku v Ormožu so sinoči tekli tudi pomurski atleti. V moški konkurenci je na 4,8 km dolgi progi zmagal Aleš Zver iz Odranec član Atletskega kluba Pavnita iz Murske Sobote pred Renatom Bertalanom iz Madžarske in Tomislavom Kukcem iz Zagreba. Med ostalimi pomurski atleti je bil Danilo Magdič iz Šalinec osmi in Goran Špilak iz Jani teama iz Murske Sobote 19.ti. V ženski konkurenci je na 4,2 km dolgi progi  zmagala  Livia Toth iz Madžarske  med pomurskimi atletinjami je bila Andreja Gorčan iz Jani teama iz Murske Sobote  šesta, Nina Horvat 14. in Sonja Horvat obe iz Odranec 15.ta.

Na 4. Pikinem atletskem mitingu mladih v  Velenju so tekmovali tudi člani Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. Med 12 letniki je v teku na 60 metrov zmagala Kiara Janža v času 9.26. Med 14 letniki je v teku na 60 metrov zmagal Gal  Skledar v času  7.60, drugi pa je bil Niko Forjan v času 8.38. V skoku v daljino se je uvrstil na tretje mesto Aljaž Počič s preskočenimi 472.centimetri.

V organizaciji Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Ljubljana in v spomin na nekdanjega  zveznega nogometnega sodnika Vlad Tauzesa je devet sodniških društev sodelovalo na nogometnem turnirju.  Na turnirju so se na prvo mesto uvrstili nogometni sodniki Ljubljane, drugi so bili Kranjčani in tretji nogometni sodniki Murske Sobote.  Sodelovali so tudi lendavski nogometni sodniki, ki  pa so ostali brez uvrstitve saj so izgubili proti  Mariborčanom z rezultatom 2:1 in proti Murski Soboti kar s 7:0.

Znani so rezultati  v prvi državni ligi, vzhod v vrtnem kegljanju za slepe in slabovidne, kjer so tekmovali tudi člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih iz Murske Sobote. Moštveno je po treh kolih  v ženski  konkurenci na prvem mestu  Murska Sobota v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič, Milica Pongračič in Verona Holsedl, drugi je Maribor in tretji Ptuj. V moški konkurenci je na prvem mestu Ptuj pred Mariborom in II. ekipo Murske Sobote  v postavi: Boštjan Gregorinčič, Srečko Golob in Anton Topolnik. V posamični konkurenci v kategoriji vida B – 1 je  na prvem mestu Silva Mlinarič, v kategoriji vida B – 2 je druga Marija Jurančič in v kategoriji vida B – 3 je bila najboljša Milica Pongračič. V moški konkurenci posamično je  bil v kategoriji vida B – 1 drugi Boštjan Gregorinčič in tretji Anton Gomboc, v kategoriji vida B – 2 je bil drugi Srečko Golob, v kategoriji vida B – 3  pa je bil tretji Danilo Kreslin iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota.

Na šestem turnirju v pospešenem šahu za prvaka Frama je med  28.šahisti zmagal Dušan Vukmirović iz Frama, ki je zbral  6 točk. Na četrto mesto se je uvrstila Prekmurka Lea Števanec članica kranjskega šahovskega kluba, ki je zbrala 5 točk.