Domov

Šport in šah

25 junija 2017 Šport


Balonarski klub Roto iz Murske Sobote  je v sodelovanju z ostalimi pomurskimi klubi    na letališču  soboškega aerokluba uspešno pripravil 4. odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni,  ki  je privabilo 20 pilotov iz Avstrije, Poljske, Slovaške, Hrvaške in Slovenije, ki so nad pomurski pokrajino nabirali točke od četrtka do sobote zvečer   Po neuradnih podatkih  je zmagovalec Helmut Pőttler  pred Danijelom Kusterniggom, oba iz Avstrije, na tretje mesto se je uvrstila  Daria Dudkiewicz Golawska iz Poljske, Med slovenskimi piloti je bil najbolje uvrščen na šesto mesto Aleš Švagelj.  Naslov državnega prvaka je po neuradnih podatkih  osvojil  Aleš Švagelj, drugi je  Vito Rome  in  tretji  Radoš Švagelj. Med pomurskimi piloti je bil Dejan Buzeti peti in Silvo Vohar sedmi v tekmi državnega prvenstva.

V Dobrovniku je včeraj Strelsko društvo Jezero pripravilo odprto mednarodno tekmovanje  v streljanju  s pištolo in revolverjem  za pokal Dobrovnika. Skupno je sodelovalo 115 strelcev iz 34 ekip. V streljanju  s pištolo med posamezniki je zmagal Nenad Vignjević iz Proarmisa iz Maribora, moštveno je zmagalo Strelsko društvo Policist iz Maribora, domače strelsko društvo Jezero je bilo deveto.  V streljanju z revolverjem je zmagal  Štefan Gajšek iz Zreč, moštveno pa Policist iz Maribora, strelci Jezera so bili moštveno osmi. V kombinaciji je zmagal  Nenad Vignjević iz Proarmisa, med domačimi strelci je bil Štefan Balaško uvrščen na 14. mesto.

Na mednarodnem tekmovanju v skokih na veliki prožni ponjavi v Butelbornu v Nemčiji so med 305 telovadci  sodelovali tudi člani Društva za športno rekreacijo Murska Sobota. V  mladinski konkurenci je bila  Maja Čopi, druga, Lara Erniša pa se je uvrstila na 29. mesto. V članski konkurenci se je Luka Mešič uvrstil na 12. mesto. V kategoriji mlajših deklic pa je bil Lena Kočar 11. in Luka Kočar  13.

V prijateljski  nogometni tekmi je v Gornji Radgoni slovenski  prvak Maribor premagal makedonskega prvaka  Vardar z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek za Maribor je dosegel  novinec v  ekipi  Jasmin Mešanović. Od 60. minute dalje je za Maribor igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja, Damjan Bohar pa tokrat ni bil v kadru Mariborčanov.

Nogometni klub Nafta 1903 iz Lendave , ki je prvi med pomurskimi drugoligaši,    v soboto začel s pripravami za novo sezono v 2. slovenski nogometni ligi  bo tudi v novi sezono vodil trener Franc Fridl. Prvo  pripravljalno nogometno tekmo bo Nafta igrala v Lendavi v sredo 12. julija proti madžarski ekipi ZTE, drugo od skupno osmih pripravljalnih  tekem pa v soboto 15. julija v gosteh proti Varaždinu na Hrvaškem. Med novinci  v klubu je ta čas le vratar Odranec Florjan Raduha. A okrepitve bodo še sledile. Prvo uradno  tekmo v drugi ligi bo Nafta igrala  6.avgusta v Lendavi proti Rolteku   Dobu in naslednjo  13.avgusta v gosteh proti ekipi Brava.

Na atletskem stadionu Kladivarja v Celju je bil včeraj prvi dan odprtega  državnega prvenstva  v atletiki za veterane.  Med 220 atleti  iz petih držav je Zdravko Mauko . Magi iz Melov član Športnega društva Radenci v svoji kategoriji od 60 do 64 let starosti postal državni prvak v teku na 100 metrov, v skoku s palico in v skoku v višino.  Štefan Potočnik član Športnega društva Bodonci pa je v kategoriji od 65 – 69 let bil drugi v teku na 100 metrov, tretji v suvanju krogle in četrti v metu diska.

Radgona medobčinska  zveza malega nogometa  in Klub  malega nogometa  Krajna sta v Krajni pripravila pomursko prvenstvo v malem nogometu. Naslov pomurskega prvaka je osvojila ekipa aktualnih državnih prvakov, ekipa Lomanoš. Na drugo mesto so se uvrstili Bunčani, tretje je bilo Trnje in četrti Mister baby iz Gederovec.  Igralce malega nogometa zdaj čaka v soboto prvega julija še finale državnega prvenstva  v malem nogometu na travnatih igriščih v Gornji Radgoni.

Na 13. memorialu Simona Forjana v Sebeborcih  je  zmagal na turnirju v malem nogometu  med osmimi članskimi ekipami  Biser iz Moravskih Toplic, druga je bila Čarda in tretji Noršinci. Najboljši igralec na turnirju je bil Mitja Botjak iz Čarde  in vratar Danilo Farkaš iz Moravskih Toplic. Med veteranskimi ekipami je zmagala reprezentanca Slovenskega narodnega gledališča iz Maribora pred  Puconci in Sebeborci. Najboljši vratar med veterani je bil Dezider Sarka iz Puconec in igralec Bojan Sukič iz slovenskega narodnega gledališča.

V Mariboru se je  začelo 27. člansko državno prvenstvo v šahu na katerem sodeluje  68 šahistov in šahistk. Med člani so v prvem kolu zmagali: Jernej in Luka Skuhala, Boris Kovač in Matej Titan, v ženski konkurenci je bila v prvem kolu zmagovalka Barbara Skuhala, vsi iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.