V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

26 junija 2017 Šport


Na svetovnem plesnem prvenstvu v Chomtovu na Češkem je  v disco dancu   med 2810 plesalci iz 19 držav  tekmovalo tudi šest članov Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote.  Najboljši rezultat pod taktirko trenerja Dejana Zečevića je uspel Živi Horvat, ki je v posamični mladinski konkurenci zasedla četrto mesto.  Živa Horvat pa je tekmovala tudi v parih, kjer je bila med članicami z Nives Miško uvrščena na 28.mesto.

Na državnem kolesarskem prvenstvu v cestnem kolesarstvu sta v Kranju sodelovala dva pomurska kolesarja a žal ne več v pomurskih kolesarskih klubih.  Med kolesarji starimi do 23 let  se je na 163 km dolgi progi Žiga Horvat iz Dankovec, zdaj član Adria Mobila v Novem mestu uvrstil na tretje mesto. V kategoriji elit je na  razdalji 163 km Primož Obal s Pertoče, zdaj član novega kluba Meblo Jogi Kult Solkan,  zasedel v druščini poklicnih kolesarjev 11. mesto.

 

Na dveh kolesarskih dirkah za slovenski pokal je  bil  ob koncu tedna uspešen v Mirni peči in v Novem mestu tudi mladi tropovski kolesar Luka Jablanovec. V soboto je Jablanovec pod taktirko trenerja Slavka Vukana  na 19,6 km dolgi progi  zasedel tradicionalno drugo mesto.   V nedeljo  je v Novem mestu  na 16,8 km dolgi progi  Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci  prvič letos v kategoriji dečkov »A« zmagal in premagal tudi večnega rivala na kolesarskih dirkah Jako Špoljarja iz Novega mesta.

V Tel Avivu je bilo dvodnevno tekmovanje 2. evropske lige v atletiki, kjer se  je med 12. reprezentancami Slovenija  uvrstila na četrto mesto, zmagala je Madžarska,  prve tri reprezentance pa so se uvrstile v prvo evropsko atletsko skupino.  Prvi dan tekmovanja je v skoku v daljino Nino Celec od Grada član Atletskega kluba Slovenska Bistrica v skoku v daljino s 721. centimetri zasedel 8. mesto, Tami Ščančar mladinka med članicami  je bila v teku na 100 metrov 11. v času 12.03. Drugi dan tekmovanja je  tekla s štafeto 4 x 400 metrov Anja Benko iz Atletskega kluba Panvita, slovenska štafeta je bila druga z novim državnim rekordom  3:34,19. V teku na 5000 metrov je Sonja Roman s Hodoša bila peta v času 16,51 80.

 

Na odprtem tekmovanju v športnem ribolovu v Petišovcih je med 32. ribiči iz Madžarske in Slovenije zmagal Branko Serec z 11.5 kg ulovljenih rib, drugi je bil Branko Koren z 8,10 in tretji Sašo Serec s 3,15 kg ulovljenih rib.

Na 27. državnem prvenstvu v šahu za člane in članice v Mariboru so včeraj igrali dvoboje drugega kola.  Zmagal je v drugem kolu Boris Kovač, remizirali pa so Jernej in Luka Skuhala, Jaka Meglič in Fabijan Marič Vild. V ženski konkurenci je bila tudi v drugem kolu uspešna Barbara Skuhala, vsi  pa so člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.