Domov

Šport in šah

27 junija 2017 Šport


S pripravami za novo sezono v 2. slovenski nogometni ligi so včeraj, ob istem času kot soboška Mura, začeli tudi nogometaši Farmtecha iz Veržeja, ki jih bo tudi v novi sezoni vodil trener Marko Lešnik.  Po besedah tehničnega vodje Roberta Belca bo njihova ekipa močno pomlajena  saj so klub zapustili izkušeni igralci Matej Andrejč, Jernej Trstenjak, Tjaž Polajžer, Luka Ciglarič.  Dino Cvrtila, Luka Vindiš, Jovan Koprivica, Alen Labaš in Jure  Srnec. Na prvem treningu je bilo 16  igralcev, a igralsko podobo članske ekipe  bo klubska uprava še dopolnjevala. Prvo prijateljsko nogometno  tekmo bo imel Farmtech že v četrtek proti romunskemu Dinamu.

Na Brdu pri Kranju  je bil opravljen žreb za prvo slovensko mladinsko in kadetsko  nogometno ligo ter prvo slovensko ligo vzhod za kategorijo U – 15. V prvem kolu prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige bo Mura v soboto 5. avgusta   v Murski Soboti gostila vrstnike Maribora. V prvi slovenski ligi, vzhod U – 15, kjer se bo tekmovanje začelo v soboto 19. avgusta ,  bo   Vipoll v Veržeju gostil Celje, Mura pa bo gostovala v Velenju pri ekipi Rudarja.

Drugi dan državnega prvenstva v atletiki za veterane je v Celju  Dejan Preindl iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote  v teku na 5000 metrov v svoji starostni kategoriji  od 35 do 39 let  osvojil naslov državnega prvaka. V starostni kategoriji od 65 do 69 let starosti pa je Štefan Potočnik iz Športnega društva Bodonci v metu kladiva zasedel nehvaležno četrto mesto.

Golf klub Moravske Toplice je  na igrišču Golf livade v Moravskih Toplicah pripravil medklubski dvoboj v katerem so Moravske Toplice bile boljše od Kranjske Gorce z rezultatom 592:538.  Hkrati je bilo tudi odprlo poletno prvenstvo. V posamični konkurenci sta v bruto točkah zmagala  Ljubomir Kološa in Marta Šbüll oba iz Golf kluba Moravske Toplice.  V neto točkah pa so zmagali: Aleš Brulc iz Golf kluba Diners in Aleš Čerpnjak  iz Moravskih Toplic. V ženski konkurenci je zmagala v neto točkah Eva Rožman iz domačega kluba. Najdaljša udarca  sta  uspela Ivu Cifru  iz Moravskih Toplic  z 216. metri in  Andreji Rihter iz Radenec s 188. metri.

Na malonogometnem turnirju v Puževcih za pokal Občine Puconci so zmagali Pečarovci, ki so po kazenskih strelih premagali  Lemerje z rezultatom 6:4. V tekmi za tretje mesto je Roma iz Doline bila boljša od Košarovec z rezultatom 2:0.

Na krajevnem prazniku v Gaberju je bilo  tekmovanje v športnem ribolovu kjer je med 15. ribiči zmagal Bojan Prša iz Lakoša s 4,12 kg ulovljenih rib, druga je bila Nika Golinar iz Mostja s 3,57 kg na tretje mesto pa se je uvrstil  Leon Kopinja iz Gaberja, ki je imel na tehtanju 3,52 kg ulovljenih rib.

V Mariboru na 27. državnem članskem šahovskem prvenstvu so šahisti doslej odigrali tri kola. Na prvenstvu sodeluje tudi  osem pomurskih šahistov iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad.  Med člani so  med 63. šahisti po treh kolih zbrali dve točki: Boris Kovač, Luka in Jernej Skuhala in Matej Titan – točko in pol  je zbral Jaka Meglič. V ženski konkurenci, kjer sodeluje  10 šahistk,  je po treh kolih Barbara Skuhala zbrala dve točki.