Domov

Šport in šah

28 junija 2017 Šport


Speedway team Lendava bo v soboto prvega julija ob 18.uri pripravil na 400 metrski stezi v Petišovcih  odprto mednarodno dirko za posameznike v spidveju.  Organizator ima za dirko prijavljenih 16 spidvejistov iz  šestih držav, ki se bodo gledalcem predstavili v 21. vožnjah.  Slovenski vozniki bodo imeli sočasno z mednarodno dirko tudi finalno dirko državnega prvenstva. V Petišovcih bo v soboto zvečer nastopil tudi 15 kratni slovenski prvak Matej Žagar iz Ljubljane , ki  dobro pozna petišovski stadion.

Športno rekreacijsko društvo Banovci je pripravilo drugi turnir 12. poletne lige v odbojki na mivki. Na turnirju so v  derbi srečanju  člani ekipe » Društvo cvenskih čehov in diklin » s Cvena  premagali Veržej z rezultatom 2:1. Veržej pa je kljub porazu še naprej v vodstvu z 9.točkami  med šestimi ekipami. Naslednji, tretji turnir poletne odbojkarske lige na mivki,   bo v nedeljo drugega julija v Križevcih pri Ljutomeru.

Na mednarodnem tekmovanju v športnem ribolovu  v organizaciji Ribiškega društva Lovaszi je na Madžarskem med 15. ekipami iz Madžarske in Slovenije zmagala ekipa Krajevne skupnosti Dolina v postavi: Aleksander Černela, Teodor  Gyurica in Štefan Horvat osvojila prva mest s 5, 4 kg ulovljenih rib na drugo mesto pa se je uvrstila Krajevna skupnost Pince z 1,74 kg zanjo pa so tekmovali: Sebastjan  in Rok Vida in Denis Koša

V Polani je bil sklepni turnir  Ravenske lige v malem nogometu za veterane. Prvo mesto je osvojila ekipa Bulsov iz Apač, ki je v odločilnem srečanju premagala  Černelavce z rezultatom 2:1.  V tekmi za tretje mesto je ekipa Kroga 97 premagala Vančo vas z rezultatom 4:3.  Najboljši strelec turnirja je bil Dejan Škafar iz Černelavec s petimi zadetki, najboljši vratar Branko Konrad in najboljši igralec Robi Petrovič oba iz zmagovite ekipe Bulsov.

V četrtem kolu 27. članskega državnega prvenstva v šahu, ki poteka v Mariboru  je med pomurskimi šahisti zmagal le  Jernej Skuhala, ki ima zdaj tri točke, remizirala pa sta Matej Titan in Luka Skuhala, ki imata zdaj dve točki in pol. Prvo zmago pa je med 63. šahisti zabeležil mladi Enej Meglič. V ženski konkurenci  v četrtem kolu Barbara Skuhala remizirala in ima skupno dve točki in pol.