V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

29 junija 2017 Šport


Mlade članice Društva za šport in rekreacijo iz Murske Sobote  so  na 11. mednarodnem Zauerkraut pokalu v skokih na veliki prožni ponjavi v nemškem mestu Butelborn v druščini 300 tekmovalcev osvojile  srebrno medaljo.  Ta uspeh je uspel v   kategoriji mladink  Maja Čopi, ki je bila druga, Lara Erniša pa  je bila 29. Med mlajšimi deklicami sta se  med soboškimi telovadkami najbolje uvrstili  Lena Kočar, ki je bila 11. in Luna Kočar, ki se je uvrstila na 13. mesto. Med člani se je v močni mednarodni konkurenci Luka Mešič uvrstil na 12. mesto.

V prijateljskem  nogometnem srečanju so veterani Nafte iz Lendave gostovali pri ekipi Jurovskega dola, ki nastopa v mariborski medobčinski nogometni ligi. Ekipi sta srečanje končali z neodločenim rezultatom 1:1. Za  veterane Nafte, ki so nastopili z oslabljeno ekipo je dosegel edini zadetek Tomislav Novak, ki  zdaj v klubu trenira mlajše nogometaše.  Za Jurovski dol je je dosegel vodilni zadetek Edvard Črnčec.

Vodstvo Slovenske malonogometne zveze je danes zaradi  razmočenih igrišč v Gornji Radgoni in  slabe vremenske napovedi za konec tedna odpovedalo  državno pokalno prvenstvo v malem nogometu, ki bi moralo biti v soboto prvega julija  v Gornji Radgoni. Za tekmovanje je bilo prijavljenih 22 članskih in šest veteranskih ekip malega nogometa, pokalno prvenstvo za leto 2017 pa ni dokončno odpovedano ampak ga bodo v Gornji Radgoni pripravili v novem časovnem terminu.

Na kasaških dirkah v Šentjerneju so člani Kasaškega kluba Ljutomer prvič letos ostali brez zmage in so se morali zadovoljiti le z enim drugim mestom. V uvodni dirki je zasedel drugo mesto Leibach OZ z voznikom Janko Sagajem in kilometrskim časom 1:22,9.  Naslednja kasaška tekma v Sloveniji bo v nedeljo 9. julija v organizaciji Kasaškega kluba Krim.

V petem kolu 27. članskega državnega prvenstva v šahu, ki poteka v Mariboru  sta med člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote zmagala le  Jernej Skuhala in Fabijan Marič Vild. Remizirala pa sta   Luka Skuhala in Jaka Meglič. Med pomurski šahisti je med 63. šahisti najbolje uvrščen Jernej Skuhala, ki je s štirimi točkami na sedmem mestu.