Domov

Šport in šah

30 junija 2017 Šport


V prvi  pripravljalni  mednarodni nogometni tekmi za novo sezono v 2. slovenski nogometni ligi je romunski prvak Dinamo iz Bukarešte v Veržeju premagal močno pomlajeno ekipo Farmtecha z rezultatom 5:1, ob polčasu je bil izid 3:1. Zanimivo, da so varovanci trenerja Marka Lešnika,  v 4. minuti celo povedli na tekmi, vodilni in edini zadetek na tekmi je za Farmtech dosegel Tilen Aleksandrov iz 11 metrovke.  Med igralci na preizkušnji v Veržeju je bil  tokrat  tudi 27 letni Madžar Roland Polareczki, ki je svoje strelske sposobnosti že dokazoval  v lendavski Nafti.  Naslednjo prijateljsko tekmo bo Farmtech igral v nedeljo 9. julija v gosteh proti tretje ligaški ekipi Polane.

Zanimiva prijateljska mednarodna nogometna tekma je bila včeraj tudi v Odrancih,. kjer je beograjski Partizan premagal danski Kopenhagen  z rezultatom 3:2, ob polčasu   je bil izid v Odrancih 1:1.

Na mednarodnem  teniškem turnirju v Eastbournu z nagradnim skladom  753.000 dolarjev je v igri dvojic v prvem kolu utrpela poraz Andreja Klepač iz Teniškega kluba Murska Sobota s soigralko Mario Jose Martinez Sanchez iz Španije  proti švicarsko ruski  dvojici: Timel Baczinsky in Svetlani Kuznjecovi z rezultatom 4:6, 7:5 in 7:10.

Na 12. mednarodnem  memorialu Matica Šušteršiča in Patrika Cvetka v Ljubljani  v  atletiki so tekmovali tudi člani Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. Najbolje se je v skoku s palico uvrstil Niko Car, ki je s preskočenimi 400 cm zasedel tretje mesto. Med ostalimi pomurskimi atleti je  bila Veronika Heric v teku na 100 metrov peta v času  12,42, moški konkurenci pa je bil v teku na 400 metrov  Aleš Zver v času 51,11 prav tako peti. Natalija Pavlinjek  je bila v ženski konkurenci v teku na 400 metrov v času: 1:10,69.

Na strelskem tekmovanju  Lovskega društva Petišovci z lovsko puško šibrenico in malokalibrsko puško pri lovskem domu v Dolini je sodelovalo 42 strelcev.  Med strelci starimi do 60 let je zmagal  Artur Gal, drugi je bil Davor Vučko  in tretji Anton Lebar. Med strelci starimi nad 60 let je meril najbolj natančno: Franc Tomažič, drugi je bil Ivan Habjanič in tretji Valent Tot.

V  6. kolu 27. članskega državnega prvenstva v šahu ,ki poteka v Mariboru in na katerem sodeluje 63 šahistov so med pomurskimi šahisti zmagali: Boris Kovač, Matej Titan  ter Jaka in Enej Meglič. Brez zmage je tokrat ostal  Jernej Skuhala, ki pa je s štirimi točkami najbolje uvrščeni pomurski  šahist na 12- mestu.  V ženski konkurenci je v 6. kolu Barbara Skuhala zmagala in je s tremi točkami in pol na tretjem mestu.