V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport in šah

1 julija 2017 Šport


Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu  se je v  drugi  dirki Vanina MMS na vajetih Mitje Slaviča iz Ključarovec,  ki je član Kasaškega kluba Ljutomer,  s kilometrskim časom 1:18,1 uvrstila na četrto mesto.

V Lendavi je bila sinoči skupščina Medobčinske nogometne zveze Lendave na kateri je od 20 članov skupščine sodelovalo 14 delegatov. V  lendavski zvezi  imajo registriranih 20 nogometnih klubov v katerih igra nogomet 1508 igralcev. V primerjavi  s številom prebivalstva ima lendavska zveza kar 6,5 odstotkov prebivalcev, ki igrajo nogomet in so  tudi  uradno registrirani.  Lendavčani so najbolj deficitarni pri mladih nogometaših zato tudi kadetska ekipa Nafte , ki je tekmovala v soboški nogometni zvezi ni mogla nastopiti v kvalifikacijah za uvrstitev v 2. slovensko ligo, vzhod.  Na skupščini so v članstvo sprejeli  novi Nogometni  klub Petišovci tako, da bo v prihodnje v zvezi  delovalo  21 klubov. Podpredsednik  lendavske nogometne zveze Slavko Režonja in predsednik sveta Pomurske madžarske narodne  skupnosti Ferenc Horvat pa sta na skupščini seznanila delegate z delom nogometne akademije v Lendavi. O slednjem bomo na Murskem valu več poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

Karate klub Murska Sobota, ki domuje v soboškem Partizanu,   je ob koncu leta pripravil tradicionalni društveni turnir v športnih borbah in katah v športnem karateju. Najboljše karateiste so nagradili v treh starostnih kategorijah. Med karateisti do 11 let starosti je zmagala Nisa Kocet, drugi je bil Aljoša Kerec in tretji Črtomir Ismajlović. Med karateisti do 15 let starosti je bil najboljši Niko Zver, drugi je bil Luka Šobak in tretji Tilen Jug. V najstarejši skupini nad 15 let starosti pa je postal naj športnik kluba za leto 2017 Sebastjan Koltaji, drugi je bil An Šiplič in tretji Niko Kocet.

Kegljaški klub Nafta iz Lendave  je na letni skupščini v Dolgi vasi podelil  tudi priznanja tekmovalcem za nastop na klubskem prvenstvu.  Žal  klub ni uspeli z izgradnjo novega kegljišča v Lendavi  in so  tako 60 letnico  obstoja kluba praznovali v Radencih.

Ženska kegljaška  ekipa  Nafte uspešno nastopa v 2. slovenski ligi, vzhod moška ekipa pa tekmuje v prvi območni kegljaški ligi Maribora. Na klubskem tekmovanju  je v ženski konkurenci zmagala Slavica Hozjan pred Sidonijo Stanič in Sonjo Sapač; v moški konkurenci  je bil najboljši Janez Šimon pred Bojanom Potočnikom in Dušanom Radakovićem.  Posebno priznanje so na skupščini podelili Urošu Zadravcu, ki je bil najboljši posameznik v mariborski kegljaški ligi.

V 7. kolu 27. članskega državnega šahovskega prvenstva v Mariboru so včeraj zmagali: Jernej Skuhala,  Boris Kovač, Matej Titan in  Enej Meglič remizirali pa so: Luka Skuhala,  Fabijan Marič Vild in Jaka Meglič vsi iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad.  Sedmo kolo je bilo doslej najuspešnejše med pomurski šahisti, trenutno  je med 63. šahisti  na 10. mestu Jernej Skuhala  s petimi točkami- V ženski konkurenci je je Barbara Skuhala v 7. kola izgubila in ostaja pri treh točkah in pol.  Prvenstvo šahistov  bo  končano v nedeljo  popoldne.

Šahovsko društvo Gornja Radgona je na Petanjcih včeraj pripravilo mladinski šahovski turnir »Hura počitnice« . Med 17.šahisti je zmagal Nejc Hanc, druga je bila  Ema Lukač oba sta zbrala po pet točk in pol. Tretji je bil Jaka Kočar s petimi točkami, četrti Mak Kovač  vsi iz Radenske Pomgrada, peta pa je bila Doroteja Drevenšek iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor oba sta zbrala  po štiri točke in pol.