Domov

Šport in šah

2 julija 2017 Šport


Na spidvej stadionu v Petišovcih je na 400 metrski stezi sinoči pred 1200 gledalci prepričljivo  dobil  odprto finalno dirko državnega prvenstva v spidveju  Matej Žagar iz Ljubljane in tako osvojil že 16. naslov državnega prvaka. Dirka v Petišovcih je bila sočasno mednarodna na kateri je bil drugi Poljak Marcel Kajzer in tretji Hrvat Jurica Pavlic. Med slovenskimi vozniki je bil  nekdanji lendavski voznik Denis Štojs v točkovanju samo slovenskih voznikov drugi,  tretji pa je bil Matic Ivačič.

Na mednarodnem  plavalnem mitingu  v Kamniku  so  med 300 plavalci iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Madžarske in Slovenije  nastopili tudi štirje člani Plavalnega kluba Zdravilišča  Radenci. Najbolje se je odrezala Staša Korpič, ki je v svoji starostni kategoriji  bila na 50 metrov delfin četrta in na 50 metrov prsno peta. Maja Nemec je bila 11. na 100 metrov prosto, Kai Borovič je bil 13. na 50 metrov delfin v isti disciplini je bila Tinkara Car uvrščena na 15. mesto.

V Krogu je bilo tradicionalno rokometno srečanje veteranskih ekip Kroga in Monoštra iz Porabja. Zmagali so veterani Kroga z rezultatom  21:11. Za Krog so dosegli največ zadetkov: Erih Babič 9, Aleš Kolmanko 4, Stanko Šernek 3, Borut Bertalanič in Vasja Titan po dva; pri Monoštru sta dosegla po tri zadetke:  Ferenc Fanccsali in Szabo Szolt , Laslo Mesterhazi pa je dosegel dva zadetka.  Povratno srečanje bo na programu v Monoštru v mesecu septembru.

 

 

 

Na odprtem prvenstvu Hrvaške v atletiki za veterane  je v Čakovcu v starostni kategoriji članov od 35 do 39 let Dejan Preindl iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote v teku na 1500 metrov zasedel prvo mesto. Dani Mauko- Magi iz Športnega društva Radenci zaradi poškodbe ni tekmoval v Čakovcu.

Prvi dan državnega prvenstva za mlajše člane in mlajše mladince v Slovenj Gradcu je med mlajšimi člani v skoku v daljino zmagal Nino Celec od Grada, član Atletskega kluba Slovenska Bistrica ,ki je preskočil 734 centimetrov. V skoku s palico je bil drugi Niko Car ,ki je preskočil 400 centimetrov, druga je bila med mlajšimi članicami v teku na 400 metrov Anja Benko v času 55,62.

Med mlajšimi mladinkami  je na državnem prvenstvu  teku  na 100 metrov  zmagala Tami Ščančar v času 12,15, četrta je bila Veronika Heric v času 12,86 in šesta Ria Grof, vsi iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote v času 12,89.

V Murski Soboti je včeraj v  pripravljalni mednarodni nogometni tekmi hrvaški nogometni podprvak Dinamo  premagal soboško Muro z rezultatom 4:0. Tekma je bila odločena že v prvem polčasu ,ko so igralci Dinama povedli proti Muri s 3:0.

Pravo presenečenje  so Bakovcih pripravili  nogometaši Interja iz Zaprešiča, člani hrvaške nogometne lige, ki so premagali slovenske prvake nogometaše Maribora z rezultatom 2:1. Za Mariborčane  je igral v drugem polčasu tudi Žan Kolmanič iz Veržeja.

V Puščini na Hrvaškem je bil mednarodni nogometni turnir za nogometne trenerje. Prvo mesto je osvojil Zbor nogometnih trenerjev Medžimurja, ki je premagal  trenerje Varaždina s 3:1 in nogometne  trenerje Lendave z 2:0. V drugi tekmi so lendavski nogometni trenerji igrali 2:2 proti Varaždinu, strelca zadetkov za Lendavo sta bila Goran Kőveš in Josip Somi.

Na nogometnem turnirju v Jurovskem dolu je zmagala ekipa Jakobskega dola, ki je v finalu po 11 metrovkah premagala Lenart s 5:4. V tekmi za tretje mesto je Jurovski dol po 11 metrovkah premagal Graničar iz Benice  z rezultatom 4:3, v rednem delu je bil izid 1:1 in tako so bili nogometaši Graničarja uvrščeni na četrto mesto.

V Rečici pri Laškem je bilo 5. kolo mednarodne inter lige v streljanju z malokalibrsko puško. Med  petimi ekipami so zmagali strelci Jožeta Kerenčiča iz Miklavža, drugi pa so bili tekmovalci Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča. V posamični konkurenci je bil najboljši Kevin Venta  iz Ormoža s 543.krogi, šesti je bil Avgust Horvat s 531. in 11. Štefan Balaško s 512.krogi.

V  predzadnjem kolu 27. državnega šahovskega prvenstva za člane in članice, ki poteka v Mariboru   je najbolje uvrščeni pomurski šahist Jernej Skuhal remiziral in je  5,5 točkami na  9.mestu med 63. šahisti. Med ostalimi pomurskimi šahisti so zmagali: Boris Kovač, Luka Skuhala,  in Jaka Meglič, remiziral pa je Enej Meglič. V ženski konkurenci je Barbara Skuhala v 8. kolu izgubila in je s 3,5 točkami na tretjem mestu.