V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

31 januarja 2017 Šport


Na drugem plesnem turnirju v modernih tekmovalnih  plesih  za pokal Plesne zveze Slovenije v Ljubljani  je  v petih različnih tekmovalnih  disciplinah sodelovalo  18 članov Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote. Pomurski  plesalci so  v disco dancu zbrali pet medalj. Zlato odličje v kategoriji deklic je v  posamični konkurenci disco plesa osvojila  Saša Štrakl. Na drugo mesto sta se v kategoriji otrok uvrstili Eva Grah in Luna Slekovec. Bronasti medalji sta si v Ljubljani v disco dancu priplesali  Tiara Celec  v kategoriji deklic in Janja Gomboc v konkurenci članic. Blizu medalje na četrtem mestu je bila v kategoriji deklic posamično še  Luna Slekovec.

Zveza za hokej na travi je v Puconcih pripravila tretji predzadnji turnir državnega prvenstva v dvoranskem hokeju. V člani konkurenci je bilo najbolj vroče na tekmi  Lipovci – Triglav Predanovci , ki se je končala s 3:3. Za Lipovce sta dosegla zadetka: Robert Mesarič dva in Dominik Mesarič in za Triglava Tadej Mikola dva in Tadej Horvat. V drugi tekmi je bil Triglav boljši od Moravskih Toplic z 11:0.Za Triglav so dosegli zadetke: Tadej Horvat in Nejc Potokar po 3, Davorin Škrilec in Alan Balaž po dva ter Tadej Mikola.  V preostalem srečanju so bili Lipovci boljši od Moravskih Toplic z 8:2. Za Lipovce je  dvakrat  zadel Martin Mesarič, po enkrat pa: Aleš Pavlinjek, Dominik Mesarič, Boštjan Stanko , Blaž Toplak in Luka Vegič; za  Moravske Toplice pa Peter Fras in Sašo Dervarič. Finale državnega prvenstva bo v nedeljo 5.februarja v Murski Soboti, ko bosta o prvaku odločala  aktualni prvak Lipovci in Triglav.

 

V 5 .kolu ljutomerske zimske lige v malem nogometu so igrali takole: Avto Rajh Ljutomer – Šic bar Ljutomer 0:3, Avtoličarstvo Škrinjar Ljutomer – Žaga bar Ključarovci 7:7 in Slaptinci – Šport plus Ljutomer 4:1. Na lestvici vodi Žaga bar Ključarovci. V veteranski konkurenci  v zimski ljutomerski ligi  pa so igrali:  Prlek Forever Ljutomer – Papirnica Kleopatra  Križevci 4:3, Meteorplast Ljutomer – Šport plus Ljutomer 6:2, Ormož/Mladost Miklavž – Perla Cven 2:2¸ v zaostalem srečanju pa je Šport plus bil boljši od Prleka Forever z 11:5. Na lestvici vodi  Šport plus  iz Ljutomera.

 

V 9. kolu slovenske vzhodne  »B«  lige v elektronskem pikadu  je vodilni Gabrijelov barček iz Vučje vasi  premagal  Blue boys  iz Vanča vasi  s 16:1, drugi na lestvici Pikado klub Top Gun ES Miklošič z  Grlave je bil boljši od Pikado kluba Raj od Grada na Goričkem  z 9:8. Dvoboj med Bar bazo boys iz Logarovec in Kocka barom iz Renkovec  je bil preložen.

 

  V 9.kolu  prve slovenske košarkarske lige starostne kategorije U – 15 je Radenska Creativ v Murski Soboti  premagala  Lovrenc na Pohorju s 64:37. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali:   Gal Dokl 24, Luka Grmič 12 in Aleksander Marinković 10 točk.

 

Mladi rokometaši Arconta iz Gornje Radgone so v vzhodni slovenski ligi v kategoriji dečkov A v Radencih  premagali mariborski Branik z 22:14. Za Arcont  so dosegli največ zadetkov: Aljaž Breznik in Luka Šadl po 7 in Enej Vinkovič 5 zadetkov. V kategoriji »B«  je radgonski Arcont bil boljši od Branika z 22:19. Za  Arcont so dosegli največ zadetkov: Enej Vinkovič 7, Niko Nevio Perša 6 ter Jure Kutoš 4 zadetke.

 

V Novi Gorici so na 22. mednarodnem šahovskem turnirju  in sočasno absolutnem mladinskem državnem prvenstvu  so doslej odigrali  šest kol. Med 95. šahisti je Jaka Meglič s 4. točkami na 23. mestu, Hana Nemec, oba sta člana Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote,   je s tremi točkami na 46. mestu.