V etru
Danes v Pomurju Sloveniji in svetu
Domov

Šport in šah

3 julija 2017 Šport


Na enotedenskem državnem  plesnem prvenstvu v Ljubljani so med 2600 plesalci bili s 85.plesalci izjemno  uspešni  člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote, ki so zbrali skupno kar 28 medalj med katerimi je  tudi sedem nosilcev medalj za naslove  državnih prvakov. V breakdancu je postal državni prvak med člani  Aleš Ivanuša, v hip hopu je bil  med mladinci  najboljši Jaka Slekovec. V disco dancu  je med mladinkami  postala državna prvakinja Živa Horvat,  v kategoriji deklic  je plesala najbolje Taira Celec in v dvojicah v kategoriji otrok sta postali državni prvakinji: Saša Štrakl in Taira Celec. Člani Plesnega kluba Zeko so v disco dancu postali državni prvaki tudi v kategorijah: disco mala skupina člani in v disco formaciji otroci.

Na mednarodni kolesarski dirki za drugi pokal Alpe Jadran v bližini Udin v Italiji  se je  v močni mednarodni konkurenci na 37.8 km dolgi progi   v kategoriji dečkov uvrstil na šesto mesto Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci. Mladi tropovski kolesar je na dirki v Italiji bil najboljši tudi v enem od treh letečih ciljev.

Klub malega nogometa Šalamenci je pripravil v nedeljo 8. Robijev memorial v malem nogometu. Med 13. ekipami je zmagala ekipa Studio Kataja iz Černelavec  pred Motovilci , na tretje mesto se je uvrstila ekipa Bara Vrtnica iz Šalamenec in četrti je bil Klub malega nogometa Vaneča. Organizatorji memoriala v Šalamencih so nagradili tudi tri najboljše posameznike tako so bili nagrajeni: najboljši vratar Denis Pelcar iz Motovilec, strelec Gregor  Bunderla iz ekipe Bar Vrtnica in igralec Rok Bencik iz zmagovite ekipe Studio Kataja Černelavci.

Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči je pripravilo v Gornjih Slavečih tekmovanje v elektronskem pikadu na katerem je nastopilo 42 tekmovalcev v posamični konkurenci in 30 v konkurenci parov. V posamični konkurenci je zmagal Damir Hajdinjak, drugi je bil Rok Durič tretji Ivo Kolar in četrti Zoran Galderon. V dvojicah  sta zmagala: Denis Duh in Simon Vidonja pred dvojico: Primož Roudi in Andrej Bagari na tretje mesto pa se je uvrstila dvojica: Zoran Galderon – Štefan Cener.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota  je na letnem kopališču v Murski Soboti pripravil  prvo tekmovanje v skokih v vodo, v treh kategorijah,  za pokal Murske Sobote. V tehnično najbolje izvedenih skokih je zmagala Dunja Ana Kolombo pred Ulo Trajbarič in Blažem Küplenom. V kategoriji  atraktivnih skokov je zmagal Maj Tibaut. Drugi je bil Lim Grmič in tretji Adam Zakomac. V kategoriji smešnih skokov  je bil znova najboljši Maj Tibaut, drugi je bil Lim Gerič in tretji Mitja Piškur.

V Mariboru je bilo včeraj končano 27. člansko državno prvenstvo  v šahu. Med člani je med 63. šahisti postal državni prvak  Jure Škoberne iz  Šahovskega društva Posočje  s 7.točkami. Na četrto mesto se je uvrstil Jernej Skuhala, ki je bil najboljši med 20 letniki zbral pa je šest točk in pol.  Med ostalimi pomurskimi šahisti je bil Matej Titan  s 5,5 točkami 20., Boris Kovač 25. s petimi točkami, hkrati  je bil Kovač drugi med šahisti starimi nad 60 let.  Na 27. mesto se je uvrstil Jaka Meglič s petimi točkami. Med članicami je  med 10. šahistkami postala državna prvakinja Teja Vidic iz Komende s 7,5 točkami,  na tretje mesto pa se je uvrstila Ljutomerčanka  Barbara Skuhala  iz Radenske Pomgrada iz Murske Sobote s 3,5 točkami.