Domov

Šport in šah

4 julija 2017 Šport


Na mednarodni dirki Alpe Jadran v kategoriji sedečih vodnih skuterjev je v Mariboru  med tekmovalci iz 12 držav lep uspeh dosegel Bogdan Benko iz Murske Sobote.  Po lanski poškodbi se je Benko uspešno vrnil med tekmovalce v mednarodni areni. Benko je na dvodnevni dirki v mariborskem Lentu osvojil drugo mesto  v kategoriji GP 2  in  tretje mesto v kategoriji GP 1.

Na  mednarodnem  tekmovanju  v hitrostnem rolanju  v Zagrebu  je na tekmi za Inline pokal na 15 km dolgi progi Lendavčanka Tadeja Donko, članica Roler kluba  Ljubljana zasedla tretje mesto.  V seštevku točk za pokal Alpe Jadran, na kratki in dolgi progi,  se je Donkova uvrstila na prvo mesto.

V Lendavi je bilo včeraj žrebanje parov za novo tekmovalno sezono v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod.  V prvem kolu v soboto 19.avgusta bo v Radencih tekma: Radenska Slatina – Odranci, v nedeljo 20. avgusta pa bodo igrali: Rakičan – Avto Rajh Ljutomer, Bogojina – Grad, Lušt Beltinci – Radgona, Hotiza – Polana, Tromejnik Kuzma – Čarda Martjanci in Turnišče – Črenšovci. Kdo bo  ob koncu sezone napredoval in kdo izpadel iz lige  ta čas še ni uradno znano. Vse kaže, da bo prvak 3.  lige vzhod  sodeloval v kvalifikacijah za uvrstitev 2. slovensko nogometno ligo. Lendavska nogometna zveza bo v četrtek  6. julija pripravila v Lendavi še žrebanje parov za tekmovanje v prvi in drugi lendavski medobčinski  ligi ter v pokalnem tekmovanju.

Drugi dan državnega prvenstva v atletiki  za mlajše člane in članice ter mlajše mladince in mladinke so bili v Slovenj Gradcu  uspešni tudi pomurski atleti. Najbolje se je  odrezala Tami Ščančar, ki je v teku na 200 metrov zmagala v času 24,37, peta pa je bila Veronika Heric obe iz Atletskega kluba Panvita  v času 26,03. Med mlajšimi članicami je bila v teku na 3000 metrov druga Katja Vrdjuka, zdaj članica Atletskega kluba Velenje v času 11:50,98. Med mlajšimi mladinci je bil  v skoku v višino tretji  Marko Čeh iz soboškega atletskega kluba s preskočenimi 176 centimetri.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju na Petanjcih v organizaciji Šahovskega društva Gornja Radgona ob turnirju »Hura na počitnice« so se pomerili tudi starši in spremljevalci mladih šahistov. Poročali smo že, da je na  turnirju mladih  med 17. šahisti zmagal  Nejc Hanc iz Radenske Pomgrada.  Med starši in ostalimi udeleženci turnirja pa je zmagal Andre Keglevič  iz Gornje Radgone  s 5,5 točkami, drugi je bil Daniel Pukl iz Šahovskega društva Rokada iz Lendave s petimi in tretji Miran Drevenšek iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor s štirimi točkami.