V etru
Preteklih 24 - OKC poroča v živo
Domov

Šport in šah

7 julija 2017 Šport


V drugi  disciplini v streljanju s puško velikega kalibra so v švicarskem Thunu na  tekmi  evropskega  pokala  imeli na programu tekmovalno disciplino 3 x 40. Moštveno je zmagala reprezentanca Avstrije s 3460.krogi , Slovenija pa je v postavi: Rajmond Debevec, Robi Markoja in Dušan Ziško zadela 3441 krogov in se uvrstila na tretje mesto in osvojila bronasto medaljo.  V posamični konkurenci je zmagal Rajmond Debevec iz Olimpije  s 1171.krogi, Robi Markoja iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča  se je uvrstil na 10. mesto s 1148.krogi in 16.ti je bil Dušan Ziško iz Strelskega društva Kolomana Flisarja  s Tišine  , ki je zadel 1122 krogov.

V Trnavi za Slovaškem je bil tradicionalni mladinski  atletski četveroboj Češke, Slovaške, Madžarske in Slovenije. V obeh konkurencah tako v moški kot v ženski je zmagala Češka, Slovenija pa je bila v obeh konkurencah četrta.  Za slovensko reprezentanci sta nastopili tudi dve članici Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote.  V metu kopja je bila Nina Šinko z rezultatom 36,06 sedma.  Sabina Kopun je nastopila v Trnavi v dveh disciplinah. V teku na 400 metrov je bila sedma v času  58,76 , bila pa je tretja   kot članica slovenske štafete 4 x 400 metrov, ki je dosegla čas  3:53,22.

V Lendavi je bil včeraj žreb parov za  novo tekmovalno  sezono  v Medobčinski nogometni zvezi Lendava.  Sezona se bo začela s tekmami prvega kola pokala v nedeljo 20.avgusta, ko se bodo srečali: veterani Nafte – Renkovci, Kobilje – Kapca, Dobrovnik – Petišovci, Veterani Turnišča – Mostje, Panonija Gaberje – Olimpija Dolga vas in  Zvezda Dolina – Bistrica, ekipe Čentibe, Nedelice in Graničarja  bodo v prvem kolu proste. V prvi lendavski nogometni ligi, ki se bo podobno kot  druga začela   v nedeljo 27. avgusta pa bodo igrali:  Nedelica – Olimpija Dolga vas, Dobrovnik – Čentiba , veterani Nafte – Kobilje in Mostje – Bistrica. V 2. ligi pa bodo v prvem kolu igrali: Renkovci – Kapca, Petišovci – Veterani Turnišča, Panonija Gaberje – Dolina, ekipa Geaničarja bo v prvem kolu prosta.

Na 27. nočnem ribiškem srečanju v Podgradu je sodelovalo 16 tekmovalcev, ki so imeli na tehtanju 186 kg ulovljenih rib.  Zmagal je Andreas Kardinar iz Lutverc  z 32,3 kg ulovljenih rib, drugi je bil Darko Merčnik iz Gornje Radgone s  25,4 kg in na tretje mesto se je uvrstil Damjan Ivanek iz Črešnjevec z 19,6 kg ulovljenih rib.

Na 18. šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Jurij Ojsteršek, drugi je  bil Mihael Breznik in tretji Janko Narat, vsi iz Šahovskega društva Gornja Radgona.