V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport in šah

8 julija 2017 Šport


Na  evropskem strelskem  pokalu s puško velikega kalibra,   v švicarskem mestu Thun,   je slovenska reprezentanca v postavi:   Rajmond Debevec, Robi Markoja in Dušan Ziško v  disciplini 60 metrov leže zasedla peto mesto  s 1772.krogi. Prvo mesto je osvojila Švedska s 1790.krogi.  Posamično   je  bil  med slovenski strelci bil Rajmond Debevec tretji s 597.krogi, Robi Markoja je bil 13. s 593.krogi in 19. Dušan Ziško, ki je zadel 592 krogov.  Robi Markoja bo iz Švice odpotoval v Osijek na  svetovno prvenstvo s samostrelom;  prihodnjo  sredo 19. julija pa bo odpotoval na evropsko prvenstvo  z malokalibrsko puško in puško velikega kalibra v Baku , ki  bo vrhunec letošnje strelske sezone.

V drugem kolu   teniškega  turnirja grand slam v Wimbledonu  je v ženskih dvojica Andreja Klepač iz Teniškega kluba Murska Sobota s  Španko:  Mario Jose Martinez Sanchez premagala estonsko –nemški par Anett Konveit  – Mona Barthel s 6:2, 3:6 in 6:2. Slovensko – španska dvojica je z uvrstitvijo v tretje kolo povsem opravičila   nekatere dobre dosedanje izide v igri ženskih dvojic.

V Puconcih je bila prijateljska mednarodna rokometna tekma mladinskih reprezentanc  Slovenije in Saudske Arabije. Slovenija pod taktirko ormoškega trenerja  Saše Prapotnika  je na tekmi zmagala z rezultatom 29:21. Obe reprezentanci se pripravljata za svetovno prvenstvo, ki bo v drugi polovici julija v Alžiriji. Slovenski rokometaši  so ta čas na pripravah v Moravskih Toplicah.  Prihodnjo sredo bosta Slovenija in Saudska Arabija odigrali v Zrečah še povratno rokometno tekmo.

Včeraj je bila v Murski Soboti končana 26. poletna  košarkarska šola Radenske Creativa, ki jo je obiskovalo rekordno število udeležencev kar 61,  z mladimi  je delalo šest trenerjev in to Rok Brinar, Jernej Juteršnik, Mitja Gomboc, Marko Irgolič in Dion Zajmi – strokovni vodja šole pa je bil Simon Moravec.  Ob koncu  šole so udeleženci dobili posebne diplome  za udeležbo v šoli in medalje za sodelovanje na zaključnih tekmovalnih preizkušnjah v košarki.

 

V prijateljski pripravljlani nogometni tekmi  v Veliki Polani so Križevci novi člani prve soboške medobčinske nogometne lige pod taktirko Marjana Rajbarja presenetljivo premagali Polano ,ki jo vodi trener Slobodan Djurić z rezultatom 2:1. Za Polano je dosegel zadetek Rok Vori za Križevce pa je dosegel dva zadetka Aljoša Vőrőš.

Včeraj so začeli v Beltincih priprave za novo tekmovalno sezono v 3. slovenski nogometni ligi ,vzhod  nogometaši Lušta Beltinci.  Na prvem treningu, ki je ga je vodil trener Feri Cifer je bilo 22 igralcev igralce pa sta v imenu kluba pozdravila tudi Marjan Vőrőš in Janez Breznik. Prvo tekmo med pripravami bodo Beltinčani igrali v petek 14. julija v Odrancih na turnirju za pokal Občine Odranci. V nedeljo 30. julija pa bodo Beltinčani igrali pred domačimi gledalci pokalno tekmo z drugo ligaško Muro. Več o Beltinčanih bomo na Murskem valu poročali  v nedeljskem športnem popoldnevu.

 

Na malonogometnem turnirju v Slaptincih  je sodelovalo 12 ekip. Zmagala je ekipa  Bunčan, ki je bila v odločilnem srečanju boljša od Berkovec s 5:2. Na tretje mesto so se uvrstili Slaptinci ,ki so bili boljši od Beolehnečic z rezultatom 7:3.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Laguna je v Ljubljani med 30. šahisti zmagal Vladimir Slejko iz Postojne  z 9. točkami in pol, drugi je bil Dušan Marčetič iz Podpeči, na tretje mesto se je uvrstil Andrej Gyergyek iz Radenske Pomgrada  in peti je bil Matjaž Kodela iz lendavske Rokade oba sta zbrala po 7 točk.