V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

14 julija 2017 Šport


Na 10. svetovnem  prvenstvu v atletiki   za mlajše mladinke in mlajše mladince  v Nairobiju je Tami Ščančar doma iz Orehovec članica  Atletskega kluba Panvita  iz Murske Sobote v finalu teka na 100 metrov zasedla  peto mesto v času 11.91. Na šesto mesto se je uvrstila pomurska rojakinja  Izza Obal iz Vrhnike, članica Kronosa iz Ljubljane v času 12.00.

Manj uspeha je imel l na 11. evropskem prvenstvu v atletiki za mlajše člane in  maljše članice  v kraju Bydgoszcz na Poljskem Nino Celec doma od Grada, član Atletskega kluba Slovenska Bistrica. Celec je v skoku v daljino preskočil 735 centimetrov, kar je bilo dovolj za končno 25. mesto.

Na cestnem teku v Gorišnici na 6,4 km dolgi progi sta včeraj tekla dva pomurska tekača. Na prvo mesto se je uvrstil Aleš Zver iz Odranec v času 21,26 drugi pa je bil Dejan Preindl iz Bratonec, oba iz Atletskega kluba Panvita v času 21,39.

 

Dopoldne so nogometaši Farmtecha v Veržeju gostili na svojem igrišču v Veržeju   drugo ligaško  z madžarsko ekipo Nyireghazo. Tekma se je končala z rezultatom 0:0. Nogometaši Farmtecha so doslej igrali proti Dinamu iz Bukarešta in Polani, naslednjo prijateljsko tekmo med pripravami pa bodo igrali v torek 18. julija v gosteh proti mladincem Maribora, v Veržeju pa se bodo prihodnjo soboto 22. julija  pomerili z ekipo Zagreba iz Hrvaške.

Nogometni klub Odranci je danes in v nedeljo organizator 2. nogometnega turnirja za pokal Občine Odranci. Lani so zmagali na turnirju nogometaši Lušta Beltinec. Danes v času naših poročil igrata v Odrancih: Polana  in Radgona, ob 18.30 pa bo tekma med Odranci in Luštom Beltinci.  Tekmi za prvo in tretje mesto bosta v nedeljo.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega kluba Železničar je v Ljubljani med 35. šahisti zmagal Matjaž Kodela iz lendavske Rokade, ki je zbral 8 točk in pol. Med ostalimi pomurskimi šahisti se je Andrej Gyergyek iz Radenske Pomgrada uvrstil na 13. mesto s šestimi točkami.