Domov

Šport in šah

16 julija 2017 Šport


Na 10. svetovnem  atletskem prvenstvu za  mlajše mladince in mladinke v Nairobiju v Keniji  je Tami Ščančar, iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote  ki je bila odlična v teku na 100 metrov s petim mestom.  Takšnega uspeha pa Ščančarjevi  ni uspelo ponoviti  v teku na 200 metrov.  Ščančarjeva  se je v teku na 200 metrov  v času 24,79 uvrstila v polfinale kjer pa je tekla 24,68 a je bilo to premalo za finalni nastop.

Na  evropskem prvenstvu v atletiki za mlajše članice in člane v Bydgoszczu na Poljskem  sta nastopila dva pomurska atleta. Anja Benko iz Gornjih Črnec  članica  Atletskega kluba Pavnita  je bila v teku na 400 metrov uvrščena na 23.mesto s časom 54,99 v tej kategoriji je Anita Horvat iz Ljubljane  izboljšala 17 letni državni rekord v času 51,94 kar priča o tem kako hiter je bil tek na 400 metrov. Nino Celec od Grada član Atletskega kluba Panvita pa je v skoku v daljino preskočil 735 cm kar je bilo dovolj za 25. mesto.

V Dobrovniku je bil ob 12.uri končana 24. urna kolesarska dirka  za evropsko prvenstvo na 11 km dolgi progi.   O končnih  rezultatih bomo poročali v nedeljskem športnem popoldnevu. V  kolesarjenju na 12 km dolgi progi, ta tek je bil že končan ,  je zmagal Erik Rosenstein iz Rečice ob Savinji. V ženski konkurenci pa je zmagala Darja Horvat iz Črenšovec. Na 24 km dolgi progi je uro pred koncem  kolesarske dirke vodil še lanski zmagovale Alojz Poglavc iz Trebnjega, moštveno  pa  je bila tik pred koncem v vodstvu II. ekipi Ocean Orchids  iz Dobrovnika v postavi: Matej Šemen iz Dobrovnika, Boštjan Koter iz Beltinec, Robert Kardinar iz Dobrovnika in Marko Baloh iz Ljubljane.

Na petih igriščih v soboškem letnem kopališču   danes poteka  drugi dan   drugega  turnirja državnega prvenstva v odbojki na mivki za mlade stare do 19 let. Tekmovanje bo končano  s finalnimi dvoboji okrog 14.ure.  Med pomurskimi   igralkami je že končala tekmovanje dvojica: Veronika Mikl – Pia Krajcar, ki je bila deveta, najmanj na 7. mesto pa se bo uvrstila dvojica: Dona Vinkovič – Tjaša Malok. V moški konkurenci  sta se na 17. mesto uvrstili dvojici: Val Krajcar – Žan Vori in Patrik Baligač – David Novak.

Na Soboškem jezeru   se je dopoldne ob 10.30  začela 5. tekma v kajakih in kanujih na mirni vodi za slovenski pokal ,  ki ga pripravlja Kajak kanu Tijm Prekmurje. Na  tekmovanju  sodeluje tudi 8 tekmovalcev domačega kajakaškega društva.  Tekmovanje bo končano okrog 14.ure popoldne.

V   Veliki Polani je včeraj  drugo ligaška nogometna  ekipa  ptujske Drave premagala Polano z rezultatom 3:2. Za Polano sta dosegla zadetka: Matjaž Vogrinec in Mitja Šemen. Danes ob 16.uri se bo v Odrancih začel zaključni del nogometnega turnirja za 2. pokal Občine Odranci. V tekmi za tretje mesto bosta ob 16.uri igrala: Odranci in Radgona ob 18.uri pa bo finalna nogometna tekma med Luštom Beltinci, lanskim zmagovalcem, in Polano.

Nogometaši Nafte  iz Lendave   so včeraj gostovali na Hrvaškem pri drugoligaški ekipi Varaždina in tekmo izgubili z rezultatom 4:0. Za Varaždin so dosegli zadetke: Mario Saćer, Domogaj Droždek, Dejan Glavica in Nenad Erić.

Pri brodu v Krogu  ob reki Muri bo danes ob 14. uri 23.  tradicionalno tekmovanje v vlečenju vrvi med Prekmurci in Prleki. Trenutni izid je 10:9 za Prleke, letošnja tekma pa bo zanimiva predvsem zaradi tega, ker za  25. članski  ekipi ne bodo smeli tekmovali krajani iz ostalih slovenskih pokrajin ampak le iz Prekmurja in Prlekije

Na letnem dopustniškem hitropoteznem šahovskem turnirju v organizaciji Šahovskega društva Branik je v Mariboru med 26. šahisti zmagal Dalibor  Kusić iz Gambita Maribor  s 7.točkami in pol, na 9. mesto se je uvrstila kot najboljša šahistka Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega kluba, ki je zbrala  5 točk.