Domov

Šport in šah

19 julija 2017 Šport


Na 60. evropskem mladinskem prvenstvu v namiznem tenisu , ki poteka v Guimaraesu na Portugalskem,  je slovenska mladinska reprezentanca v zadnji tekmi moštvenega dela premaga  Hrvaško z rezultatom 3:2 in se uvrstila na 15. mesto in tako ostaja v prvi kakovostni skupini,. Za Slovenijo je en dvoboj dobil tudi Luka Norčič član  puconske Keme, ki je premagal Jakova Tico z rezultatom 3:1.

Najboljši  pomurski  kolesar  vse časov Simon Špilak iz Tropovec, član ruske Katjuše je podpisal tretjo dveletno podobno  s poklicno ekipo Katjuše.  Špilak je pravi specialist za enotedenske kolesarske dirke, v svoji karieri je dvakrat zmagal na dirki po Švici enkrat pa tudi na dirki po Romandiji. Za rusko Katjušo Špilak kolesari že od leta 2012 dalje.

V Samsunu v Turčiji se je včeraj začela s slovesno otvoritvijo pred 35.000 gledalci  23. olimpijada gluhih športnikov. Za slovensko reprezentanco nastopata tudi dva pomurska športnika. V košarkarski reprezentanci igra Damjan Šebjan iz Murske Sobote,  v tenisu pa bo  igral za slovensko reprezentanco Marino Kegl iz Murske Sobote , ki bo po zadnjih podatkih osmi nosilec na teniškem turnirju.

V prvem kolu ruske nogometne lige  sta  v Jekaterinburgu Ural in Rostov igrala 1:1. Za ekipo Urala, ki je bila  letos  na pripravah v Pomurju, je igral vseh 90 minut tudi 29 letni Gregor Balažic iz Murske Sobote  tudi nekdanji nogometaš soboške Mure in Gorice,k i  ima 15 nastopov za mladinsko in dva za člansko reprezentanco Slovenije.

V Ljutomeru je bilo končano tekmovanje v 12. poletni ligi v odbojki na mivki. V letu 2017 je zmagala ekipa Društva cvenskih čehov in diklin, ki je v finalu za naslov prvaka premagalo Športno rekreacijsko društvo Kostanjevica z rezultatom 2:1. V tekmi za končno tretje mesto je Športno rekreacijsko društvo  Banovci premagalo Veržej  prav tako z  2:1.  Na peto mesto se je uvrstila ekipa Pristave po zmagi proti Križevcem pri Ljutomeru z 2:0.

Za novo tekmovalno sezono so  pod vodstvom trenerja Daria Utroše začeli priprave  nogometaši Mostja. Na prvem treningu je bilo 14 igralcev, med novimi igralci pa so pri Mostju Husein Šakušić iz Nafte ter  Marko Meselič in Simon Sekereš iz Dobrovnika. V odboju priprav bo Mostje odigralo pet prijateljskih srečanj.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju v Portorožu je med 22. šahisti zmagal Nenad Petini iz Izole z 9. točkami in pol.  Na sedmo mesto se je uvrstil Dezider Ivanec, član lendavske Rokade, ki je zbral 8 točk.