V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

22 julija 2017 Šport


Na 23. olimpijadi gluhih športnikov, ki poteka v turškem Samsunu,  je  bil danes  v tretjem kolu teniškega turnirja  uspešen Marino Kegl  iz Murske Sobote, ki je kot član slovenske reprezentance, premagal  Avstrijca  Roberta Gravogla s 6:3 in 6:2. S to zmago se je  Marino Kegl uvrstil v četrtfinale teniškega turnirja kar pomeni   med osem najboljših igralcev na svetu.

Manj uspeha je imela  na olimpijadi  v Turčiji košarkarska reprezentanca Slovenije, ki jo je v tretjem kolu premagala  Ukrajina z rezultatom 60:57. Najboljši posameznik v slovenski reprezentanci je bil Miha Zupan, ki je k zmagi prispeval 24 točk.  Za slovensko izbrano vrsto je igral tudi Damjan Šebjan iz Murske Sobote.

Najboljši slovenski strelci  so že pripotovali v azerbajdžanski  Baku, kjer bo do 4. avgusta potekalo evropsko strelsko prvenstvo.  V slovenski  reprezentanci so tudi pomurski strelci in sicer Robert Markoja iz Gomilice član Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča, Dušan Ziško iz Murske Sobote član Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine ter  Jasmina in Rene Maček iz Bodonec, člana Strelskega društva Štefana Kovača trap Murska Sobota. Žal bo na evropskem prvenstvu manjkal zaradi poškodbe Boštjan Maček, nosilec  dveh bronastih medalj z evropskih prvenstev.

Na mednarodnih kasaških dirkah v avstrijskem Badnu sta tekmovala dva  voznika iz Kasaškega kluba Ljutomer. V peti dirki je bila Iskra KP na vajetih Dušana Zorka šesta, v drugi dirki pa je Vanilla MMS z voznikom Mitjem Slavičem bila osma. Sicer pa bodo prijatelji  kasaštva dobili novo priložnost za užitke na nedeljskih kasaških dirkah v Križevcih pri Ljutomeru.

Na tekmi slovenskega lokostrelskega pokala v Florjanu pri Gornjem Gradu so bili med 72. strelci iz 21 klubov uspešni tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava.  Med člani je z instinktivnim  lokom zmagal  Kristjan Horvat, drugi pa je bil Tomaž Flisar. Med veterani se je s sestavljenim lokom uvrstil na 8. mesto Bojan Štuhec, med dečki pa je bil z ukrivljenim lokom četrti Niko Horvat.

Poročali smo že, da je Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota že  opravila žrebanje parov za novo  sezono v prvi in drugi soboški medobčinskih ligi., ki se bo začela  27. avgusta. Sočasno  so v Murski Soboti žrebali tudi pare prvega kola pokalnega tekmovanja, kjer bodo 13. avgusta igrali:  Hodoš – Čarda, Cankova – Cven, Tromejnik Kuzma – Aluvar Gančani, Serdica Kleparstvo Šinko – Rotunda Selo, Rakičan – Beltinci, Grad – Dokležovje, Kema – Križevci,  Goričanka – Roma, Ižakovci – Šalovci, Lipa – Ljutomer, Pušča – Apače, GMT Bogojina – Tišina, veterani Mure – Radgona in Bakovci – Slatina Radenci.

V Pesnici pri Mariboru je bilo državno prvenstvo  v športnem ribolovu za gluhe in naglušne športnike.  Moštveno je zmagalo  Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih  Slovenske Konjice z 81,7 kg ulovljenih rib, drugi so bili Mariborčani z 58. kg na tretje mesto pa se je uvrstilo  Društvo gluhih in naglušnih Murska Sobota s 57,5 kg  ulovljenih rib. Posamično je naslov državne prvakinje  osvojila Anica Gros iz Maribora z 51,2 kg ulovljenih rib, naslov državnega podprvaka pa je osvojil Ignac Letič iz soboškega društva z 39,4 kg ulovljenih rib.

Na 19. hitropoteznem šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je  zmagal Franjo Zver s 7.točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Martin Mohar in na tretje Dare Dvanajšček, oba sta zbrala po 4 točke.