Domov

Šport in šah

27 julija 2017 Šport


Na evropskem prvenstvu  letalskih modelarjev s prosto letečimi modeli ,ki poteka od 25. do 29. julija v Prilepu v Makedoniji, sodeluje tudi reprezentanca Slovenije. Na sredini tekmi modelov z vleko,  z vrvico kategorije F l A,  / beri en ena a/  je na finalni tekmi Martin Bencik, član Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote  postal letošnji mladinski evropski prvak.  Bencik je imel najdaljši let letanja in sicer 6 minut in 36 sekund. Uspeha v Makedoniji sta izjemno veselila tudi mentor Miha Lemut in oče novega evropskega prvaka Štefan Bencik.  Uradni zaključek evropskega prvenstva s podelitvijo medalj bo v Makedoniji šele v soboto.

Na 23. olimpijskih igrah gluhih športnikov turškem Samsunu je košarkarska reprezentanca  Slovenije ta čas v borbi za uvrstitev od 5. do 8. mesta. V uvodni tekmi je Slovenija premagala Rusijo z rezultatom 89:64, najbolj učinkovit posameznik pri slovenskih košarkarjih je bil Saša Lukič, ki je zadel kar  33 točk, za slovensko reprezentanco je 13 minut igral tudi Damjan Šebjan iz Murske Sobote. V tekmi za končno peto mesto bo Slovenija igrala še tekmo proti  Argentini.  Tenisača Marina Kegla iz Murske Sobote pa čaka jutri še nastop za tretje mesto.

V novi tekmovalni sezoni 2. slovenske nogometne lige, kjer iz Pomurja sodelujejo tri ekipe bo Sport klub opravil kar 20 prenosov drugo ligaških nogometnih tekem. Prva drugoligaška nogometna tekma  bo na malih zaslonih bo  že v  petek  4. avgusta ob 20.uri, ko se bosta v Lendavi pomerila Nafta 1903 in podprvak iz minule sezone Roltek Dob.  Že v naslednjem kolu pa bo prenos nogometne tekme  Mure iz Murske Sobote.

Na sedežu Košarkarske zveze Slovenije v Ljubljani  je bil žreb za novo tekmovalno sezono. Košarkarji Radenske Creativa iz Murske Sobote, ki bodo še naprej tekmovali v 3. slovenski košarkarski ligi, vzhod bodo v drugem kolu pokala Špar 3. oktobra v Murski Soboti gostili košarkarje Slovenskih Konjic. Povratna tekma bo na programu v Slovenskih Konjicah  10. oktobra.  Prvo tekmo v 3. ligi, vzhod bo Radenska Creativ igrala 14. oktobra  na Kodeljevem proti Slovanu.

V športnem parku v Hotizi je domača tretje ligaška ekipa v prijateljski mednarodni nogometni tekmi premagala avstrijskega nižje ligaša Mühlgrabe z visokim rezultatom 15:2. Za Hotizo je nekdanji igralec Nafte 1903 Žan Horvat dosegel kar šest zadetkov, štiri zadetke je k zmagi prispeval Boštjan Zelko, dvakrat je zadel mrežo gostov Nikolaj Biro po enkrat pa Jernej Pelcl, Sašo Recek in Mario Kustec.

Najmočnejši šahovski turnir v Sloveniji poteka  od sobote 22. julija  v Portorožu z naslovom: 11. Portorož open  na katerem sodeluje kar 113 šahistov iz 17 držav. Med udeleženci šahovskega turnirja v Portorožu je tudi osem pomurskih šahistov. Po šestih kolih je med pomurskimi šahisti v skupini vodilnih šahistov s petimi točkami tudi Matej Titan iz Radenske Pomgrada. Med ostalimi pomurskimi šahisti je Dezider Ivanec iz lendavske Rokade zbral štiri točke, Tomislav Gruškovnjak jih ima tri in pol, Jaka Meglič in Matej Grah, vsi iz soboškega šahovskega društva,  pa sta zbrala po tri točke.