V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

28 julija 2017 Šport


Na 23. letnih olimpijskih igrah gluhih športnikov v turškem Samsunu je v zadnji tekmi košarkarskega turnirja reprezentanca Argentine premagala Slovenijo z rezultatom  83:78.  Argentinci so tako osvojili peto mesto, Slovenci pa šesto.  Na zadnji tekmi je za slovensko reprezentanco  Miha Zupan dosegel  32 točk, kar 17 minut pa je za slovensko košarkarsko reprezentanco igral tudi Damjan Šebjan iz Murske Sobote.

V odločilnem srečanju za bronasto medaljo na  teniškem  turnirju na olimpijadi gluhih v Turčiji je Egor Panyshkin iz Rusije premagal Marina Kegla iz Murske Sobote z rezultatom 6:3 in 6:0.  Panyskhkin je tako osvojil tretje, Marino Kegl pa nehvaležno četrto mesto. Ob koncu je Kegl  novinarjem povedal, da je bil preveč utrujen od polfinalnega dvoboja pa tudi huda vročina ni bila v dvoboju njegov zaveznik. Kljub vsemu je  Kegl s četrtim mestom  dosegel  svojo najboljšo uvrstitev na olimpijski igrah.

Na evropskem strelskem prvenstvu v azerbajdžanskem Bakuju  je končal svoj nastop v mladinski konkurenci Rene Maček iz Bodonec, član Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote. Mladi Rene Maček  se je uvrstil na 19. mesto s 102. zadetkoma.

V Aarhusu na Danskem bo do 6. avgusta na programu  evropsko veteransko prvenstvo v atletiki , kjer sodeluje  3710 atletov iz 40 držav med udeleženci je tudi 21 atletov iz Slovenije. Zdravko Mauko – Magi iz Melov član Športnega društva Radenci je v svoji starostni kategoriji nad 60 let v deseteroboju  po prvem tekmovalnem dnevu v  teku na 100 metrov, skokih v daljino in višino,  v suvanju krogle in v teku na 400 metrov na šestem mestu. Na svoj nastop  še čaka  na Danskem še Dejan Preindl iz Bratonec ki bo tekel na 5000 metrov v starostni kategoriji nad 35 let.

Poročali smo že, da je  na evropskem prvenstvu letalskih modelarjev v Prilepu v Makedoniji osvojil naslov evropskega mladinskega prvaka  v tekmi z velikimi modeli F l A Martin Bencik, doma iz Martjanec, član Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote. Slovesna podelitev medalj na evropskem prvenstvu bo  v Makedoniji šele jutri zvečer, Martin Bencik pa se vrača v Martjance šele v nedeljskem popoldnevu, kjer mu bodo pripravili prijetno dobrodošlico.

V predzadnji pripravljalni mednarodni  nogometni tekmi za tekmovanje v 2. slovenski ligi  je bila tekma med Kapošvarjem in Nafto v 61. minuti pri rezultatu 1:0 za gostitelje prekinjena. Zadetek za Kapošvar je dosegel  Peter Rajczi v 58. minuti srečanja.   Do prekinitve tekme na Madžarskem je prišlo zaradi grobosti gostiteljev. Tekma je bila sicer odigrana v močnem dežju, vmes pa je  celo padala  toča.

V prijateljski  pripravljalni nogometni tekmi je Čentiba članica  prve lendavske medobčinske  nogometne lige  premagala madžarsko nižje ligaško ekipo Pakod z rezultatom 7:1.  Za Čentibo so dosegli zadetke: Peter Kerek in Žan Hozjan po dva ter Peter Varga, Rihard Ftičar in Denis Hardi.

Na  11. mednarodnem šahovskem turnirju Portorož open, kjer sodeluje  113 šahistov  je bilo včeraj na programu 7. kolo. Med pomurskimi šahisti so zmagali: Tomislav Gruškovnjak, Matej Grah, Nino Cmor in Aljaž Škalič remiziral pa je Jaka Meglič. Najbolje sta uvrščena Matej Titan, ki je s petimi točkami 11. in Tomislav Gruškovnjak ,ki je  s 4,5 točkami na  25. mestu.