V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

1 februarja 2017 Šport


Na mednarodnem turnirju v malem nogometu je v Potsdamu v Nemčiji  je za ekipo avstrijskih državnih prvakinj St. Pőlten  nastopila tudi kapetanka slovenske nogometne reprezentance Mateja Zver doma iz Gornje Bistrice. Na turnirju je zmagala ekipa Potsdama ,ki je bila v finalu boljša od portugalske Lizbone s 3:1. V tekmi za tretje mesto  je  St. Pőlten premagal Sparto iz Prage z rezultatom 3:1 in se uvrstil na tretje mesto. K zmagi St. Pőltna je en zadetek prispevala  tudi Mateja Zver.  Posebna komisija je na turnirju Matejo Zver izbrala za najboljšo igralko mednarodnega turnirja, kjer je sodelovalo 8  ženskih ekip.

 

Na zadnji tekmi slovenskega dvoranskega pokala v lokostrelstvu so v Škofji Loki med 187 lokostrelci iz 25 klubov bili med dobitniki medalj tudi Lendavčani in Ljutomerčani.  Med Lendavčani je med člani z ukrivljenim lokom zmagal Kristijan Horvat, blizu medalje na četrtem mestu pa je bil tudi Jožef Hozjan. Med veterani je z dolgim lokom bil drugi Zvonko Štampar. Z zmago na zadnjem turnirju si je Kristijan Horvat priboril tudi skupno zmago z dolgim lokom, Jožef Hozjan pa je bil v skupni uvrstitvi tretji. Med Ljutomerčani sta se izkazali: Eva Ivanič, ki je bila z ukrivljenim lokom med mlajšimi deklicami druga, s sestavljenim lomom pa je je bila druga v kadetski konkurenci tudi Ivan  Ivanič.

 

Na državnem srednješolskem prvenstvu v badmintonu v Ljubljani so med 114 tekmovalci iz 30 slovenskih srednjih šol sodelovali tudi pomurski srednješolci. Med nelicenciranimi  dijakinjami  je postala državna prvakinja Ane Šterman iz soboške gimnazije, druga pa je bila Špela Rozmarič iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. Med licenciranimi igralci se  je Nejc Šendlinger iz Dvojezične srednje šole  Lendava uvrstil od 5. do 8. mesta.

 

V  prvi  slovenski košarkarski ligi za so starejše pionirke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje, ki so še brez poraza,v Ljubljani premagale ekipo Ježice »C« z rezultatom 68:23. Pri Pomurkah so največ točk zadele: Aneja Stojko 22, Alja Toplak 15, Blaža Čeh in Miha Žekš po 8 in Ana Luka 7 točk. Pri Ježici je Lia Oberč zadela 6 točk.

 

Na tretjem turnirju državnega prvenstva v dvoranskem hokeju  je med 19 letniki    v Puconcih predanovski  Triglav premagal Lipovce z 2:0 ob zadetkih Nejca Potokarja in Alana Nemca. Triglav  je bil boljši tudi od Moravskih Toplic s 6:4. Za Triglav so dosegli zadetke: Domen Dšuban 4 ter Ines Ramiko in Nejc Potokar za Moravske Toplice pa je dvakrat zadel Aleš Malačič po enkrat pa Laura Schimdlehner in Filip Bencik. V zadnjem srečanju so bili Lipovci boljši od Moravskih Toplic z 2:1. Za Lipovce sta bila strelca: Boštjan Pavlinjek in Luka Vegič in za Moravske Toplice Aleš Malačič.

 

V 4. kolu regijske strelske lige v streljanju s serijsko zračno puško  so med 12. ekipami v Gornji Radgoni  zmagali strelci Ljutomera pred Mehobarom iz Bakovec tretji so bili strelci Janka Jurkoviča, od Svetega Jurija  četrti Radgončani in peti Gederovci. V posamični konkurenci je zmagal Mirko Tenšek iz Janka Jurkoviča  drugi je bil Denis Benko oba sta zadela po 372 krogov na tretje mesto pa se je uvrstil Milan Svetec iz Gornje Radgone s 368.krogi.

 

V Novi Gorici na 22. mednarodnem šahovskem turnirju  je v 7. kolu Hana Nemec remizirala in je s tremi točkami in pol na 44. mestu. Jaka Meglič, oba sta člana Šahovskega društva Radenska Pomgrad, je svoj dvoboj  izgubil in je s 4.točkami na 32. mestu.