Domov

Šport in šah

30 julija 2017 Šport


Na mednarodnem atletskem mitingu v avstrijskem Altendorfu so včeraj tekmovali  tudi člani Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. Najbolje se je odrezal  Aleš Zver, ki je bil v teku na 1000 metrov tretji v času 2:25,04. V teku na 200 metrov je bila Sabina Kopun v času 26,58 enajsta, v teku na 100 metrov pa v času 13,08 16. ta. V teku na 200 metrov se  je med člani Patrik Horvat  iz  soboškega atletskega kluba v času 27,05 uvrstil na 17. mesto.

V  prvi etapi mednarodne kolesarske dirke po Poljski dolgi  137 km  je v Krakovu  med 153. kolesarji zmagal slovaški kolesar Peter Sagan v času 2:56,06. Med skupno šestimi slovenskimi kolesarji  je bil drugi najboljši slovenski kolesar Simon Špilak iz Tropovec, član ruske Katjuše. Najboljši slovenski kolesar Matej Mohorič se je uvrstil na 55. mesto. Danes imajo kolesarji na Poljskem na programu drugo etapo v dolžini 142 km.

Nogometaši Nafte  1903 iz Lendave , ki so sobotno prijateljsko tekmo s Kapošvarom iz Madžarske odpovedali,  so včeraj gostovali v Avstriji pri nižje ligaški nogometni ekipi Jennersdorfa in v prijateljski tekmi  zmagali z rezultatom 1:0. Zmagoviti  zadetek za Nafto je dosegel Mateo Manjac. Nafto pa sta okrepila še dva nova igralca in sicer  24 letni Leon Luštek iz Hrvaške in 21 letni Grabant Bence iz Madžarske.

V 3.  kolu prve slovenske nogometne lige Telekom je Maribor v Ljudskem vrtu pred 2200 gledalci premagal velenjski Rudar z 1:0.  Zmagoviti zadetek za Maribor je dosegel Blaž Vrhovec v 12. minuti srečanja, za Maribor  je do 70.minute tekme igral tudi edini prekmurski nogometaš v prvi ligi Damjan Bohar iz Mačkovec.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi za tekmovanje v 3. slovenski nogometni ligi je Tromejnik Gostinstvo  Sukič iz Kuzme premagalo prvaka prve soboške medobčinske nogometne lige Hodoš  z rezultatom 11:0. Za Tromejnik so dosegli zadetke: Mitja Botjak tri, Ludvik Zrim in Peter Fašalek po  dva  ter Rok Lovrec, Luka Pihler, Primož Srša in Gregor Bokan po en zadetek.

Začelo se je tekmovanje v avstrijski nogometni  Landes ligi. V prvem kolu je ekipa avstrijske Radgone premagala II. ekipo Kapfenberga s 3:0. Za zmagovalno ekipo avstrijske Radgone so vse tri zadetke k zmagi prispevali nekdanji nogometaši Mure: Mitja Flisar iz 11 metrovke, Matic Maruško in Denis Žilavec oba  iz igre.

Nogometaši Mostja člani prve lendavske medobčinske nogometne lige so gostili ekipo Hajduka iz Štrukovca na Hrvaškem.  Gostje so bili boljši nasprotnik in zmagali z rezultatom 5:3. Za Mostje je dosegel dva zadetka Luka Lutar enega pa Dani Vincek.

Na tekmi v športnem ribolovu za pokal West Pinc je sodelovalo 20 moštev  iz Madžarske in Slovenije. V moštveni konkurenci je zmagala ekipa Kota, druga je bila Dolina in tretja ekipa  Kapitalca. Po sektorjih so med slovenskimi ribiči zmagali:  Aleksander Černela  iz Doline s 2, 4 kg ulovljenih rib, v ženski konkurenci je zmagala Maja Tkalec iz Lendave s 4,38 kg in med mladinci Arpad Šoš iz Doline s 650 grami ulovljenih rib.

V Portorožu se je včeraj končal  enotedenski  11.  šahovski turnir Portorož open na katerem je sodelovalo 113 šahistov iz 17. držav. med njimi pa je bilo tudi pet velemojstrov in devet pomurskih šahistov. Zmagal je črnogorski velemojster  Nikola Djukić s 7,5 točkami. Pomurski šahisti pa so se uvrstili takole:  Matej Titan je bil  s šestimi točkami 11., Tomislav Gruškovnjak se je uvrstil na 28.mesto,  na 36. mesto se je uvrstil Nino Cmor  oba sta zbrala po s 5,5 točk , Aljaž Škalič je bil  48., Jaka Meglič 50. in Matej Grah vsi s petimi točkami,  51. Na 52. mesto se je uvrstil Dezider Ivanec iz lendavske Rokade s 4,5 točkami in na 91. mesto pa  Fabijan Marič Vild s 3,5 točkami. Med ženskami je bila Maja Vučko iz Ižakovec članica kočevskega šahovskega kluba s štirimi točami uvrščena na 73. mesto.

Ns prvem  hitropoteznem šahovskem turnirju  Taborsko poletje v Mariboru je med 24. šahisti zmagal veteran Karl Cojhter iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor s 7,5 točkami. Na sedmo mesto se je uvrstila Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je zbrala 5,5 točk.

Danes popoldne bo Društvo modelarjev Pomurja iz Murske Sobote z domačini v Martjancih pripravilo sprejem   za evropskega mladinskega prvaka med modelarji Martina Bencika , ki je  ta naslov osvojil  v Makedoniji.  Zvečer bo 18.uri pa bo v Beltincih finalna nogometna tekma za  pokal Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota kjer se bosta pomerila tretje ligaški Lušt Beltinci in drugo ligaška Mura.

Na Murskem valu boste popoldne lahko spremljali  tudi zanimive tonske prispevke v katerim vam bo predsednica Zveze za hokej na travi Sanja Kropec predstavila žensko  evropsko hokejsko prvenstvo v Zelini, Atlet Aleš Zver in predsednik soboškega atletskega kluba Panvita David Horvat bosta govorila o zadnjih izjemnih tekmovalnih izidih pomurskih atletov; nogometna  trenerka Nuša Ladinek pa nam bo predstavila kadrovske spremembe v Ženskem nogometnem klubu Teleing GMT Beltinci    v novi tekmovalni sezoni 2017/2018. Vabljeni v našo družbo tudi po 16.uri.