V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

4 avgusta 2017 Šport


V Lipovcih so v četrtek  četrti tekmovalni  dan evropskega prvenstva Challenge IV  v hokeju na travi igralci Slovenije premagali Finsko z rezultatom 6:2, kar je njihova druga zmaga na prvenstva. Proti Fincem, ki so vodili po dveh četrtinah z 2:1, so dosegli zadetke za slovensko reprezentanco Martin Mesarič tri ter po enega  Robert Mesarič,  Boštjan Stanko in Blaž Toplak. Slovenska reprezentanca je v zadnjih dveh četrtinah igrala samo z 10 igralci zaradi izključitve Uroša Stanka, toda z borbenostjo je reprezentanca prijetno presenetila.  Za Fince sta dosegla zadetka: Sami Laiho in Mikko Fiskaali.

Na evropskem klubskem prvenstvu v Salzburgu, v borilnem športu taekwondo, je prvič v barvah italijanskega kluba Hwarang team  nastopil Lendavčan Beno Misja aktualni slovenski članski  prvak. Med 18. tekmovalci iz Bosne in Hercegovine, Avstrije, Srbije, Nemčije, Makedonije, Slovaške in Italije  je Misja v polfinalu premagal Danijela Stacha iz Nemčije, v finalu pa je bil boljši še od Jasmina Stojanovića iz Srbije. Evropski klubski naslov predstavlja največji  športni uspeh Misje v tem tekmovanju, kjer so podeljevali le posamične naslove ne pa posebej  tudi klubskega.

V prostorih Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju je bilo žrebanje parov za novo tekmovalno sezono v ženskih nogometnih ligah. Nova sezona v ženskem nogometu se  bo začela s pokalnimi nogometnimi tekmami. V prvem kolu 20. avgusta bo aktualna pokalna prvakinja  Teleing GMT Beltinci prosta, v drugem kolu pa bo 6. septembra gostila ravenski Fužinar. V prvi slovenski članski ženski nogometni ligi bodo Beltinčanke  kot slovenske podprvakinje v prvem kolu 26. avgusta igrale pred domačimi gledalci proti  Ajdovščini. V slovenski ženski nogometni ligi deklet U- 17 bodo Beltinčanke, prvakinje minule sezone,   2. septembra gostovale pri ekipi Krima.

V pripravljalni nogometni tekmi bodo jutri ob 16.uri Beltinčanke v Bratoncih igrale proti avstrijskim podprvakinjam ekipi Šturma iz Gradca.

V prijateljski nogometni tekmi so nogometaši Dobrovnika ,ki jih zdaj vodi novi trener Matija Car,  pred domačimi gledalci premagali Dokležovje  z rezultatom 3:2. Za Dobrovnik so dosegli zadetke: Jozsef Horvath, Tomaž Zemljič in Kevin Cerovec; za Dokležovje je dosegel oba zadetka Rok Jerič.

Na lokostrelskem tekmovanju v organizaciji Lokostrelskega kluba Turjak je nastopilo 82 lokostrelcev iz 23. slovenskih klubov. Med pomurskimi lokostrelci je bil  med člani  v tekmi z instinktivnim lokom Kristjan Horvat iz Lokostrelskega kluba Lendava drugi z 238.krogi. Med veterani je   s sestavljenim lokom Bojan Štuhec iz Lendave zadel 287 krogov, kar je bilo dovolj za osmo mesto.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju v Trnovem je zmagal Marjan Črepan iz Podpeči z 10,5 točkami. Na šesto mesto se je uvrstil Andrej Gyergyek iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad  iz Murske Sobote, ki je zbral pet točk. Na soboškem grajskem dvorišču  bosta soboški MIK in Radenska Pomgrad jutri ob 10. uri pripravila odprti šahovski turnir za vse kategorije v okviru akcije: » Aktivno poletje«.