V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

5 avgusta 2017 Šport


V Zelini na Hrvaškem je bilo končano  Evropsko prvenstvo v hokeju na travi Challenge III za članice. V zadnjem kolu je reprezentanca Turčije premagala Slovenijo z rezultatom 8:0. Prvo mesto je osvojila  reprezentanca Turčije, druga je bila Švica in tretja Litva. Slovenke, ki so se po daljšem časovnem obdobju znova merile moči  z evropskimi reprezentancami  so s pomlajeno ekipo  ostale brez zmage in zasedle  peto mesto.

V Lipovcih  je na programu danes zadnje kolo evropskega prvenstva Challenge IV v hokeju na travi, kjer nastopa tudi moška reprezentanca Slovenije. V prvi današnji tekmi je reprezentanca Gibraltarja premagala Ciper z 8.0 in si že zagotovila prvo mesto in napredovanje v III. skupino Challega. O drugem mestu pa odloča popoldanska  hokejska tekma med Slovenijo in Madžarsko.

Včeraj se je  končala sedem dnevna kolesarski dirka po Poljski. V zadnji etapi dolgi 132 km je zmagal Nizozemec Wout Poels,  med štirimi slovenskimi kolesarji se je najbolje uvrstil Prekmurec  Simon Špilak , ki je zaostal za zmagovalcem 8 minut in eno sekundo in se uvrstil na 47. mesto. Skupni zmagovalec dirke je  Belgijec Dylan Teuns, Simon Šilak kot najboljši slovenski kolesar, od skupno  šestih,  je zasedel 51. mesto.

Na evropskem prvenstvu v  atletiki  za veterane je v Aarhusu na Danskem sodeloval tudi Dejan Preindl iz Batonec, član Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. Preindl je v starostni skupin tekmovalcev  nad 35 let starosti tekel na 5.000 metrov  dolgi progi in v času 15 minut in 50 sekund zasedel 16, mesto.

Sinoči se je z uvodno nogometno  tekmo Nafta 1903  – Roltek Dob začela nova drugo ligaška nogometna sezona.  Pred 700 gledalci je Nafta 1903 v Lendavi  premagala lanskega podprvaka druge lige z rezultatom 1:0, zmagoviti zadetek za Nafto 1903  pa je dosegel Marko Roginić v 51. minuti srečanja.  Zadetkov na tekmi bi bilo  lahko še več, kajti v prvem polčasu je za  Roltek Dob zadel  vratnico  Alen Romih, v drugem polčasu pa  je vratnica preprečila dosego  drugega  zadetka tudi Marku Roginiću.

V  mednarodni nogometni tekmi sta na Madžarskem, Bajansenye  in Dobrovnik igrala 3:3, ob polčasu so madžarski gostitelji vodili s 3:2.Za Dobrovnik  so dosegli zadetke: Jozsef Horvath, Tomaž Žemlič in  Balazs Horvath

Nekdanji Murini nogometaši  so bili   uspešni tudi v drugem kolu avstrijske deželne lige. Ekipa avstrijske Radgone je premagala Pőllau kar s 6:1. Za zmagovito ekipo je dosegel kar tri zadetke Matic Maruško po enega pa so k zmagi dodali: Denis Žilavec, Mitja Flisar  in Mitja Rešek.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi so Križevci premagali mladince Mure iz Murske Sobote z rezultatom 2:0. Za Križevce je oba zadetka k zmagi prispeval Aljoša Vőrőš.

Športna zveza Beltinci  je  z  nekaterimi ostalimi društvi  danes  z začetkom ob 5.30  zjutraj  v Športnemu parku Beltinci pripravila tradicionalni pohod, kolesarjenje in rolanje po vaseh Občine Beltinci. Največ udeležencev se je zbralo na kolesarjenju in sicer kar 42, pohodnikov je bilo 10,  med udeleženci preizkušnje v hitrostnem rolanju pa je bilo danes v Beltincih aktivnih 12 udeležencev.

Na šahovskem prvenstvu Evropske unije za mlade šahiste v avstrijskem Cmureku med šahisti iz 19 držav nastopata tudi dva pomurska šahista. V  odprti kategoriji šahistov starih od 8 do 12 let je Amadej Kastelic v treh kolih zbral tri točke in vodi na lestvici. V starosti kategoriji od 14. do 18. leta je Nejc Hanc zbral  točko in pol in je na 12. mestu.