Domov

Šport in šah

7 avgusta 2017 Šport


V tretji pripravljalni nogometni tekmi so slovenske pokalne prvakinje igralke Ženskega nogometnega kluba  Teleing GMT Beltinci gostile igralke Olimpie iz Cluja v Romuniji,  ki so udeleženke lige prvakinj.  Gostje so dobile tekmo proti Beltinčankam z rezultatom 2:1, zadetek za gostiteljice je dosegla Sara Makovec. Na tekmi   proti romunskim prvakinjam   se je z odličnimi obrambami izkazala vratarka Zala Meršnik.

Selektor slovenske mlade nogometne reprezentance U – 18 Igor Benedejčič je  za sredino prijateljsko nogometno  tekmo med Slovenijo in Italijo, ki bo  Ajdovščini povabil  18 nogometašev. V slovensko izbrano je drugič med 18 letniki povabljen tudi Žan Kolmanič iz Veržeja, zdaj član Maribora, ki pa ima za seboj že 12 nastopov za reprezentanco U – 17.

Na 11. memorialnem nogometnem turnirju  Milana Sukiča v Kuzmi na Goričkem  je v tekmi za prvo mesto Tromejnik Gostinstvo Sukič  premagal Grad  s 4:1. Za Tromejnik so dosegli zadetke: Ludvik Zrim, Grega Pavel, Rok Lovrec in Mitja Botjak; za Grad je bil strelec zadetka: Sabolć Andrejek.  V tekmi za tretje mesto je Serdica Kleparstvo Šinko bila boljša od Goričanke iz Rogašovec z 2:0. Za Serdico sta dosegla zadetka: Timy Partl in David Kolar.

Na mednarodnem strelskem tekmovanju s puško šibrenico so v madžarskem mestu Balaton Fonyod med strelci iz Madžarske in Slovenije sodelovali tudi pomurski strelci. Na strelski tekmi  v trapu je zmagal madžarski reprezentant  Andraž Solar, Evgen Pap je bil četrti in Denis Pojbič, oba iz soboškega Strelskega društva Štefan Kovač – trap pa se je uvrstil na peto mesto.

Kegljaška ekipa Nafte iz Lendave  je gostovala v Reszneku na Madžarskem in tam premagala drugoligaško ekipo Lovaszi z rezultatom 2530:2491 podrtih kegljev.  Za Nafto so največ kegljev podrli: Zlatko Kuk in  Bojan Potočnik oba po  436 in Cilka Ščap 428 kegljev. Za ekipo Lovaszija je Ricardo Kocs podrl 455 kegljev. Pred dvobojem so  se kegljači z minuto molka  poklonili  spominu na pred kratkim  preminulega  kegljača  Nafte Alojza Slavka Matjašiča.

V 5. kolu šahovskega prvenstva Evropske unije za mlade šahiste v avstrijskem Cmureku sta bila uspešna oba pomurska šahista. Med mladimi od 8. do 12. leta starosti je zmagal Amadej Kastelic, ki s 4,5 točkami vodi na lestvici. Med šahisti starimi od 14. do 18. leta je zmagal tudi Nejc Hanc, ki je z dvema točkama in pol na 13. mestu.