V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

8 avgusta 2017 Šport


V 4 .kolu ruske nogometne  Premier lige, kjer sodeluje 16 ekip,   sta Krasnodar in Ural igrala 1:1. Za ekipo Urala je  90 minut igral tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote nekdanji igralec soboške Mure. Na lestvici  vodi Zenit iz Peterburga z 12. točkami, Ural pa je na  devetem mestu s šestimi točkami.

Na mednarodnem nogometnem turnirju v Pakodu na Madžarskem so nogometaši Čentibe, člani prve lendavske medobčinske nogometne lige, zasedli tretje mesto. Prvo mesto je osvojila ekipa Kőrmenda, ki je bila boljša od   Čentibe z rezultatom 3:1 in od gostiteljskega Pakoda. V tekmi za drugo mesto sta  Pakod in Čentiba igrala 1:1, gostitelji pa so bili boljši zaradi  boljše razlike v zadetkih.

V pripravljalni nogometni tekmi za novo sezono je Dobrovnik član prve lendavske  medobčinske nogometne lige  premagal puconsko Kemo člana prve soboške medobčinske lige  z rezultatom  2:0. Za Dobrovnik sta dosegla zadetka: Jozsef  Horvath in Tomaž Zemljič.

Na strelišču v Hercegovščaku je bilo 17. strelsko tekmovanje v trapu za pokal Pomurskega sejma. Posamično je zmagal Vlado Šiško, drugi je bil Anton Korošak oba iz Lovske družine Negova  in tretji  Franc Tomanič iz Male Nedelje. Moštveno je zmagala Lovska družina Negova, druga je bila Lovska družina Mala Nedelja in tretja Lovska družina Križevci pri Ljutomeru. Na nagradnem  tekmovanju Lovske družine Gornja Radgona, ki je bila organizatorica tekmovanja  je zmagal Marko Miljevič iz Lovske družine Radenci, drugi je bil Alojz Majcen iz Male Nedelje in tretji Gabrijel Vučko iz Apač.

Na sedežu Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota je bil opravljen žreb   za medobčinsko veteransko ligo v malem nogometu v kateri bo v novi sezoni tekmovalo  12 ekip. V prvem kolu v petek 25. in v soboto 26. avgusta bodo na programu naslednja srečanja: Old boys Murska Sobota – Nemčavci, Cankova – Sebeborci, Dokležovje – Čarda Martjanci, Rogašovci – Bakovci, Pertoča – Borejci in Rakičan – Noršinci.

V 6.kolu šahovskega prvenstva Evropske unije  za mlade šahiste v avstrijskem Cmureku sta imela  pomurska šahista polovičen uspeh.  Med  šahisti starostne kategorije od 8- 12 let je remiziral Amadej Kastelic ,ki je trenutno s petimi točkami v vodstvu.  V starostni skupini od 14 do 18 let je Nejc Hanc prav tako remiziral in je zdaj s tremi točkami 14. na lestvici.