Domov

Šport in šah

9 avgusta 2017 Šport


Na mednarodnih kasaških dirkah  na avstrijskem hipodromu Baden so nastopili tudi slovenski kasaški vozniki. V  četrti dirki je s Sammijem MS osvojil tretje mesto Mitja Slavič iz Ključarovec, član Kasaškega kluba Ljutomer s kilometrskim časom 1:16,2. Mitja Slavič bo to  nedeljo sodeloval tudi na dveh osrednjih kasaških preizkušnjah  v Ljutomeru in sicer z Izabello II v kvalifikacijah za letošnji  kasaški derbi in nato na memorialni dirki v spomin na  dedka Marka Slaviča, ko bo tekmoval z Vanillo MMS.

Na predzadnji lokostrelski tekmi za slovenski pokal  na Muti so med 134 lokostrelci iz 34 slovenskih klubov bili med dobitniki medalj tudi lendavski lokostrelci.  Med člani je z instinktivnim lokom zmagal Gyla Cseh, ki je zadel  397 krogov, drugo mesto med veterani je z lovskim lokom osvojil Bojan Štuhec z 389. krogi, tretji pa je bil z instinktivnim lokom med člani Kristijan Horvat, ki je zadel  386 krogov. Blizu medalje je bila tudi  Sonja Horvat , ki je med članicami z instinktivnim lokom zadela 162 krogov in se uvrstila na četrto mesto. Kristijan Horvat je bil zmagovalec tudi v tekmi    za jadranski  pokal.

Selektor slovenske nogometne reprezentance starostne kategorije U – 19  Igor Benedejčič je v slovensko reprezentanco za dve tekmi  z izbrano vrsto Združenih arabskih emiratov povabil 18 nogometašev. Med izbranci selektorja  sta tudi  dva  pomurska  igralca  sicer zdaj člana Maribora: Tomi Horvat  iz Turnišča in Žan Kolmanič iz Veržeja. Prvo tekmo bo slovenska reprezentanca igrala na Brdu proti Združenim arabskim emiratom v torek 15. avgusta, povratno pa dva dni pozneje prav tako na Brdu.

V zadnji preizkušnji  pred  nedeljskim začetkom nove sezone v prvi slovenski kadetski nogometni ligi so kadeti Mure v  avstrijski Radgoni premagali tamkajšnjo gostiteljsko ekipo sestavljeno iz članske »B« ekipe in kadetov z rezultatom 7:1. Za   Muro so dosegli zadetke: Nejc Benko tri, Niko Šalika dva ter po enega Aljaž Antolin in Luka Marič. Varovance trenerskega dvojca: Darjana Slavica in Simona Štrakla čaka v  nedeljo premierna nogometna tekma na gostovanju v  Novem mestu proti Krki.

Na tretjem dopustniškem šahovskem hitropoteznem šahovskem turnirju  v organizaciji Šahovskega kluba Branik  je v Mariboru med 25. šahisti zmagal Amon Nejc iz Šentjurja, ki je zbral 8 točk. Na tretje mesto se je uvrstila Lea Števanec  iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba s 6. točkami.

Na 21. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone  je zmagal Silvester Puntigam z 11. točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Jurij Ojsteršek z 10.timi in na tretje Franjo Zver s 7.točkami.