V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport in šah

10 avgusta 2017 Šport


Na odprtem   lokostrelskem tekmovanju v Čakovcu za hrvaški tarčni pokal so med 82. lokostrelci tekmovali tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava in tam osvojili dve medalji. S standardnim lokom je med mlajšimi dečki starimi do 12 let zmagal Nik Komaricki, ki je zadel 522 krogov. V kategoriji veteranov je Bojan Štuhec s sestavljenim lokom zadel 502 kroga kar je bilo dovolj za drugo mesto. Blizu medalje je bila tudi Vita Horvat, ki je med mlajšimi deklicami zadela 377 krogov in se  z ukrivljenim lokom uvrstila  četrto mesto.

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi je slovenska reprezentanca starostne kategorije U- 18 včeraj v Ajdovščini igrala proti Italiji 3:3. Za slovensko izbrano vrsto sta dosegla zadetka: Bruno Kurtović in Aljaž Golja iz Brava  ter Aljaž Golja iz Olimpije. Za slovensko izbrano vrsto, pod taktirko selektorja  Igorja Benedejčiča , je do  68. minute igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja zdaj član Maribora.

Pri Gradu na Goričkem je včeraj mladinska ekipa Mure nova članica prva slovenske lige pod taktirko Damjana Ošlaja premagala  gostiteljsko tretje ligaško ekipo Grada,ki jo vodi trener Bogdan Črnko,  z rezultatom 3:1.  Za Grad je dosegel zadetek: Mitja Kolmanko, za Muro pa  dosegel dva zadetka: Blaž Lebar enega pa Jan Kramberger. Nogometni klub Grad bo to soboto praznoval 50 letnico delovanja in igral tudi prijateljsko tekmo proti Tromejniku, mladinci Mure pa bodo v prvem srečanju prve slovenske lige v nedeljo  gostovali v Novem mestu pri nogometaših Krke.

Kolesarska sekcija Športnega društva Radenci bo to nedeljo  ob 10.uri pripravila 22. rekreativni kolesarski maraton  » Po Prlekiji Bioterme Mala Nedelja 2017«.  Začetek bo na parkirnem prostoru Bioterm Mala Nedelja, kolesarjem pa bodo  na voljo pa  tri dolžine prog in sicer družinska dolga 20 kilometrov,  mali maraton dolg 45 in veliki maraton dolg 68 km in s tremi vzponi.

Občinska zveza klubov malega nogometa  Puconci bo imela nocoj ob 19.30 v  gasilskem domu v Otovcih  redni občni zbor. Med drugim se bodo  delegati  dogovorili  o jesenskem delu tekmovanja v malem nogometu v puconskih ligah. Klub malega nogometa Prosečka vas pa bo jutri ob 18.uri pripravil v Prosečki vasi streljanje »penalov« –  kazenskih strelov, v soboto ob 11.uri pa  bo še turnir v malem nogometu.

V predzadnjem kolu šahovskega prvenstva Evropske unije za mlade šahiste,  ki poteka v avstrijskem Cmureku  sta oba člana Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote zmagala. V starostni kategoriji od 8 – do 12 let  si je Amadej Kastelic s 7. točkami že kolo pred koncem zagotovil prvo mesto. Med šahisti kategorije od 14 do 18 let pa je Nejc Hanc  s štirimi točkami in pol trenutno na devetem mestu.