Domov

Šport in šah

11 avgusta 2017 Šport


Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, ki se v Mariboru pripravlja za  tretje kolo  kvalifikacij za svetovno prvenstvo,  je odigrala dve pripravljalni tekmi. V prvi tekmi proti reprezentanci Azerbajdžana  je bil izid 2:2, Belgijke ki so 13. na evropski lestvici   pa so bile boljše od Slovenk s 3:0. Članica  odbojkarske reprezentance je tudi Veronika Mikl iz Ljutomera članica Ženskega odbojkarskega kluba Kema.

Na sedežu Rokometne zveze Slovenije v Ljubljani je bil opravljen žreb za tekmovanje v 2. slovenski rokometni ligi, kjer nastopata iz Pomurja dve ekipi. Prvo kolo bo na programu  v soboto 30. septembra. Radgonski Arcont bo v prvem kolu gostoval pri rokometaših Kronosa, soboško Pomurje pa bo v gosteh igralo proti Veliki Nedelji.  Pomurski rokometni derbi bo na programu v sedmem kolu 18. novembra, prva tekma med Pomurjem in Arcontom pa bo v Murski Soboti.

Športno društvo Bakovci letos ne bo  organizator  tradicionalne tekme v  triatlonu za svetovni pokal. Toda tudi  v letu 2017 prijatelji tega športa za ta atraktivni šport ne bodo prikrajšani .V nedeljo 20. avgusta bo  z začetkom ob 9.uri  ob   Soboškem jezeru odprto tekmovanje  v dolgem triatlonu po programu Triatlonske zveze Slovenije. Tokrat bo  potrebno 1,9 km plavati na Soboškem jezeru, 80 km kolesariti in ob koncu bo še tekaška preizkušnja dolga  21 km. Za tekmovanje je prijavljenih že  45 triatloncev iz tujine in domovine med njimi  bodo tudi tokrat pomurski triatlonci.

V avstrijskem Cmureku je bilo včeraj končano 15.  šahovsko  prvenstvo Evropske unije in  24. tekmovanje za Štajerski pokal. Med mladimi šahisti iz  18 držav sta v Cmureku na tekmi za Štajerski pokal nastopila tudi dva člana Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote. Med mladimi šahisti za Štajerski pokal  je v starostni skupini od 8 – 12 let   med  18.šahisti osvojil  prvo mesto Amadej Kastelic, ki je zbral 7 točk in pol. Med šahisti starostne kategorije od 14- do 18. let  je Nejc Hanc v druščini 24. šahistov zbral  pet točk in se uvrstil na šesto mesto.