Domov

Šport in šah

2 februarja 2017 Šport


V 3. kolu  državne strelske lige Zveze paraplegikov Slovenije v streljanju s serijsko zračno puško so v Desklah pri Novi Gorici bili izjemno uspešni člani  Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote v postavi: Slavko Dunaj, Jožef Franc in Leon Jurkovič  s 1091. krogi ,ki so zmagali  pred Ljubljano s 1057. in Mariborom s 1053. krogi. Ker  so na tekmovanju sodelovali  tudi trije paraolimpijci  je uspeh soboške ekipe toliko večji. Med paraplegiki posamično je bil  drugi  Jožef Franc iz soboškega društva , pri tetraplegikih  je zmagal Slavko Dunaj, ki je bil za en krog boljši  od srebrnega  paraolimijca Gorazda Tirška iz Celja , tretji pa je bil Leon Jurkovič.  Finale  strelskega državnega prvenstva paraplegikov  bo 25. marca v Murski Soboti.

V prvi četrtfinalni tekmi slovenskega odbojkarskega pokala  za članice je  Odbojkarski klub Volleyball iz Ljubljane pred domačimi gledalci premagal dekleta puconske Keme z rezultatom 3:0.  Za Kemo so v dvoboju  največ točk zadele na tekmi: Katja Karin Pintarič 13, Iva Škraban 8 in Nina Kovač  7 točk. Povratna odbojkarska tekma bo v sredo prvega marca v Puconcih.

V Mariboru je bil četrti turnir zimske ženske nogometne  lige kategorije U – 17.  Na igrišču z umetno travo  so igralke Teleinga GMT Beltinci  v uvodni tekmi premagale z dvema zadetkom Sare Makovec ekipo Fužinarja z 2:1. V drugi tekmi so bile Prekmurke boljše od Radomelj s 4:0. Zadetke so dosegle: Nina Kajzba dva ter po enega Sara Makovec in Zala Meršnik. V zadnji tekmi  so prekmurska dekleta premagala Železničarski  nogometni klub Maribor s 7:0 ob štirih zadetkih: Luane Zajmi ter po enem: Sare Makovec, Nike Čuček in Nine  Kajzba.

Mladi nogometaši Mure , člani 2. slovenske mladinske  lige, vzhod,  so v Celju z mladinsko ekipo premagali prvoligaško ekipo celjskega Šampiona s 4:0. Za Muro je trikrat zadel Blaž Lebar ter enkrat Patrik Žekš. Kadeti Mure in Šampiona pa so igrali 4:4; za Muro je dvakrat zadel Adis Emruli ter po enkrat Balasz Car  in Martin Marič.

Planinsko društvo Lendava ima v svojih vrstah tudi sekcijo z naslovom »Klub 100« ,ki združuje rekreativce, ki letno po  100 krat premagajo pod od  ravnice Lendave do Piramide, v Lendavskih goricah ,  ki je na nadmorski višini  328 metrov in to peš ali s kolesom.  Sekcija deluje že 11. leto, v lanskem letu so imeli včlanjenih 31 članov in 31 pohodnikov je skupno naredilo 3704 vzponov. Med prvimi , ki se je v letu 2016 vpisal  knjigo pohodnikov  je bil  Esad Mehandžić in zadnja  Magdalena Komar. Lani je 17 članov preseglo 100 vzponov in so se tako lahko  vpisali »Klub 100«.

V Novi Gorici so  igrali predzadnje kolo na 22. mednarodnem šahovskem turnirju, kjer sodelujeta tudi dva član Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote. Hana Nemec je remizirala proti Jaku Brileju iz Celja, Jaka Meglič pa je iztržil remi proti Zali Urh. Kolo pred koncem je v absolutni uvrstitvi med 94. šahisti  Jaka Meglič na 33. mestu s štirimi točkami in pol, Hana Nemec pa je na 44. mestu zbrala 4 točke.