Domov

Šport in šah

12 avgusta 2017 Šport


Na svetovnem prvenstvu letalskih modelarjev, s prosto letečimi modeli,  v Szenresu na Madžarskem sta  bila med  300 modelarji  iz 41 držav v 9 članski  slovenski reprezentanci tudi  Vladimir Sićov in Tone Videnšek oba  iz  Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote.  Najbolje se je v  kategoriji, F l C,  z modeli z omejenim časom  delovanja motorja odrezal Vladimir Sićov, ki se je zasedel   nehvaležno četrto mesto. Sićovu tako za uteho ostaja zmaga  v tekmi za svetovni pokal tik pred začetkom svetovnega prvenstva ,ki ga tako ohranja na drugem mestu v točkovanju za svetovni pokal.  Slovenska reprezentanca na vleko z vrvico v kategoriji F l A je moštveno zasedla tretje mesto a v njej ni bilo pomurskih modelarjev.

V  5. kolu prve slovenske nogometne lige je Maribor včeraj v Mariboru pred 4200 gledalci igral proti Domžalam 0:0. Za Maribor je do  65. minute igral tudi Prekmurec Damjan Bohar. V drugem srečanju sta Celje in novinec v ligi Triglav igrala 1:1.

Uvodni tekmi 2. slovenske nogometne lige je v Spodnji Šiški Nogometni klub Bravo premagal Nafto 1903 iz Lendave z 1:0. Pred 450 gledalci je za Bravo, ki je doseglo drugo zaporedno zmago,   dosegel zmagoviti zadetek  Anže Zorc v 41. minuti srečanja. Danes ob 17.30 bo Farmtech iz Veržeja gostoval pri Rolteku Dobu, Mura pa bo jutri ob 17.30 v soboški Fazaneriji gostil Radomlje.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi za tekmovanje v lendavski medobčinski ligi sta se Olimpija iz Dolge vasi in Dobrovnik razšla brez zmagovalca ob izidu 2:2. Za Olimpijo, ki je vodila ob polčasu z 1:0 sta dosegla zadetka: Goran Čuka in Kristjan Kepe; za Dobrovnik pa Marko Meselicz in Balasz Horvath.

Nova sezona v prvi »A« in prvi »B« državni strelski ligi se bo začela  21. oktobra. V prvi ligi s puško bodo nastopile tri pomurske ekipe: Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča, Koloman Flisar s Tišine in Črenšovci. V prvi »B« ligi  bodo med 12 ekipami tekmovali: Gančani, Jezero iz Dobrovnika, Ljutomer in ekipa Janka Jurkoviča iz Vidma.

V prvi ligi z zračno pištolo bodo tekmovali samo Turniščani. Prva pripravljalna  preizkušnja za strelce  bo v soboto 26. avgusta na strelski  tekmi za pokal Lendave.

Nogometni klub Grad je danes  popoldne v domačem kraju slovesno zaznamoval 50 letnico delovanja.  Grad je je v tekmovalni sezoni 2009/ 2010  osvojil naslov pomurskega prvaka, v sezoni  2014/2015 pa se je članska ekipa uvrstila na tretje mesto v tretji slovenski nogometni ligi, vzhod kar je najboljši tekmovalni dosežek kluba. Prvi predsednik  kluba je bil danes že pokojni Jože Kamenšek, danes pa je predsednik kluba Ernest Mešič,  sekretar kluba pa je Silvester Železen, dolga leta je bil sekretar  v klubu Marijan Hüll. Več o 50 letnem  jubileju Nogometnega kluba Grad bomo na Murskem valu  poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

 

 

 

 

 

 

Za edinstveni športni dogodek,  Triglavov tek, ki bo na programu v soboto 9. septembra na Brdu pri Kranju  se bodo tekači pripravljali v desetih slovenskih krajih. Pomurski tekači bodo imeli od ponedeljka 14. avgusta dalje  tekaške treninge ob ponedeljkih in sredah ob 19.uri na atletskem stadionu Osnovne šole I  Murska Sobota pod strokovnim vodstvom Borisa Kaučiča. Treningi  bodo za tekače  brezplačni.

Klub malega nogometa Prosečka vas je  v domačem kraju včeraj pripravil  6. tekmovanje v streljanju »penalov«  –  kazenskih strelov. Med 35. udeleženci je  med člani zmagal  Dejan Kralj iz Martinja, drugi je bil Marko Miličević iz Prosečke vasi, tretji Patrik Serec iz Stanjevec in četrti Tadej Gőnc iz Martjanec.  Med članicami je zmagala Nataša Rocmer iz Dobrovnika, druga je bila Nataša Miličević  in tretja Lidija Grah obe iz Prosečke vasi.  Med pionirji je zmagal Aleš Gjergjek iz Dobrovnika, drugi je bil Luka Miličević iz Prosečke vasi in tretji Baja Miličević iz Otovec.

V okviru  festivala »Zbüjdi se« je bil včeraj na ploščadi soboškega gradu  dvoboj v živem šahu.  Dvoboj med velemojstrico Darko Kapš in 16 letno svetovno prvakinjo  velemojstrico Lauro Vnuk je bil prvič na programu v Murski Soboti,  sam dvoboj pa se je končal brez zmagovalke  z remijem.  Po besedah predsednika Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote Štefana Cigana, ki je bil tudi med gledalci ,  takšna oblika  šaha pomembno prispeva k povečanemu zanimanju za šahovsko igro.

Na 22.šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam, ki je zbral 11 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Franjo Zver z devetimi in na tretje Jurij Ojsteršek s sedmimi točkami in pol .