V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

13 avgusta 2017 Šport


Na 29. poletni univerzijadi v Tajpeju na Tajvanu od 19. do 30.avgusta bo sodelovalo tudi 61 slovenskih študentov ,ki bodo merili moči v  13. športnih panogah.   Na igrah bo po napovedi organizatorjev sodelovalo  okrog 10.000 športnikov iz 150.držav. Med slovenski študenti bo tudi Tadeja Donko iz Lendave, študentka farmacije, ki bo sodelovala v tekmi hitrostnih rolerjev.

V Šujici pri Dobrni je bila včeraj lokostrelska tekma za slovenski 3 D pokal na kateri je sodelovalo  141 lokostrelcev iz 32 lokostrelskih društev. Med lokostrelci v Šujici so bili tudi člani Lokostrelskega kluba Lendava, ki so dosegli odlične  rezultate saj so bili kar dvakrat med zmagovalci. V članski konkurenci  je  z instinktivnim lokom Kristijan Horvat osvojil prvo mesto, Gyula Cseh je bil tretji in Daniel Magyar četrti.   Med članicami je bila z instinktivnim lokom  Sonja Horvat peta.    V veteranski konkurenci se je  Tomaž Flisar  uvrstil na osmo mesto.  V kategoriji dečkov  je z instinktivnim lokom zmagal Niko Horvat iz Lendave.

V drugem kolu 2. slovenske nogometne lige je pripravil prijetno presenečenje za svoje navijače Farmtech iz Veržeja, ki je v Dobu premagal ekipo Rolteka Doba z rezultatom 1:0. Zmagovit zadetek za Farmtech je dosegel  Matic Ficko v 68. minuti, gostitelji pa so v 40. minuti zapravili  strel iz 11 metrovke,  Popoldne ob 17.30 bo v Murski Soboti Mura v Fazaneriji gostila Radomlje.

Včeraj so bile na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota odigrane nekatere  pokalne tekme nove sezone.  Lušt Beltinci je v gosteh z zadetki: Mitje Kosa, Mitje Mauka in Luke Ciglariča premagal s  Rakičan s 3:0. Kema je v Puconcih  premagala Križevce s 4:3. Za Kemo so dosegli zadetke: Gregor Budja, Simon Bogdanić, Nejc Jan Matis in Peter Šoš za Križevce pa Aleks Vegi Kalamar dva ter Tadej Hari. Cven  je bil boljši od cankovskega Nirosa s 6:1. Za Cven so dosegli zadetke: Žiga Smodiš 3, Denis Pintarič dva in Tomaž Kapun in za Niros Filip Čontala.

V mladinski konkurenci pokalnega tekmovanja   na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota je Radgona premagala Beltince z 2:0, Čarda pa je bila v Martjancih boljša od Goričanke iz Rogašovec  z rezultatom 6:5.

Dopoldne je 409 kolesarjev startalo na 22. rekreativnem kolesarskem maratonu »Po Prlekiji Bioterme Mala Nadelja 2017« v organizaciji kolesarske sekcije Športnega društva Radenci. Najstarejši kolesar je  na startu  je bil  81 letni Ivan Čuček s Ptuja in najstarejša kolesarka 71 letna Ida Roškar iz Maribora. Najštevilčnejša skupina na kolesarskem maratonu v Veliki Nedelji pa je bil Kolesarski klub Tondach iz Križevec pri Ljutomeru s 34. kolesarji, druga je bila kolesarska skupina Egisa PL iz Kőrmenda na Madžarskem s 24. kolesarji in tretji po številu kolesarjev je bil kolesarski klub Pomurje iz Murske Sobote z 8. kolesarji.

Na tretjem šahovskem hitropoteznem turnirju Taborsko poletje je v Mariboru med 26.šahisti zmagala Lea Števanec doma iz Rankovec, članica Šahovske sekcije  Toma Zupana Prevodi dvojka iz Kranja, ki je zbrala 8 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Danilo Korže  iz Frama, ki je zbral 6 točk in pol,  tretji pa je bil Slavko Vizovišek iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor  s  6. točkami.

Na Murskem valu boste popoldne lahko spremljali tonske prispevke  o pripravah Športnega društva Bakovci na odprto mednarodno tekmo v triatlonu, ki bo prihodnjo nedeljo. Spremljali smo  pokalno nogometno tekmo med Rakičanom in Luštom Beltinci, spregovorili pa bomo tudi o 50 letnici Nogometnega kluba Grad. Popoldne pa bomo  spremljali  tudi kasaške dirke v Ljutomeru in  drugo ligaško nogometno tekmo: Mura – Radomlje. Vabljeni v našo družbo tudi po 16.uri.