V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

14 avgusta 2017 Šport


Na dvodnevni mednarodni dirki v motokrosu v  kraju Ribnik pri  Karlovcu na Hrvaškem je uspešno nastopil Željko Makovec iz Murskih Petrovec zdaj član Gajser teama iz MakolPrvi dan tekmovanja je Makovec nastopil na dirki cross country, kjer je sodelovalo 200 tekmovalcev, Makovec pa se je na težavni prašnati progi uvrstil na osmo mesto.  Drugi dan mednarodne tekme je bila preizkušnja  v motokrosu, kjer se  je Željko Makovec dvakrat uvrstil na tretje mesto.

Na četrtih letošnjih  kasaških dirkah v Ljutomeru  sta bili v ospredju zanimanja dve dirki. V kvalifikacijski dirki za nastop na 27. kasaškem derbiju 3. septembra v Ljubljani je zmagala Virginia Dream na vajetih Milana Žana iz Komende pred Elizabeto II z Mitjo Slavičem in Louse Luno pod taktirko Jožeta Sagaja. Dirko v spomin na Marka Slaviča starejšega   je dobila Peterka, ki jo je vodil  sin  Marko Slavič  mlajši iz Ključarovec, druga je bila Vanilla MMS na vajetih  vnuka Mitje Slaviča in tretja Didier Bleu z Darjo Dolinšek Trontelj  iz Stožic. V preostalih točkah  so zmagali med ljutomerskimi vozniki:  Figura AS s Simonom Slavičem, Arrived Starr z Jernejem Slavičem, Delux z Mitjo Slavičem, Donina na vajetih Janka Sagaja in Breve des Bauks z Jožetom Sagajem.

Začela se je nova sezona v prvi slovenski in mladinski nogometni ligi, kjer so nogometaši Mure kot novinci v ligi  v prvem kolu imeli polovičen uspeh. Kadeti Mure so v Novem mestu premagali  Krko z rezultatom 3:0. Za Muro so dosegli zadetke: Luka Hren, Nejc Benko in Luka Marič. Mladinci  Krke pa so bili boljši od Mure s 4:2. Za Muro sta dosegla zadetka: Jan Kramberger in Sebastjan Šlak. V soboto 19. avgusta bodo mladi nogometaši Mure gostili v soboški Fazaneriji vrstnike Kopra.

Na tradicionalnem letnem tekmovanju v streljanju na glinaste golobe v Križevcih v Prekmurju je posamično med 205. strelci  zmagal Aleš Hozjan doma iz Apač sicer član Strelskega društva Vrhnika, drugi je bil Franc Gumilar iz Lovske družina Ivanovci na tretje mesto pa se je uvrstil Maks Garmut  iz Lovske družine Janžev Vrh. Moštveno je med 12 ekipami zmagalo  Strelsko društvo Kungota pred Lovskima družinama Velika Nedelja  in Velika Polana.

Na tradicionalnem turnirju v malem nogometu v Prosečki vasi  v organizaciji domačega kluba malega nogometa je sodelovalo šest ekip. Zmagali so Šalamenci pred Pečarovci, tretja je bila Prosečka vas in četrti Otovci.

Ob 90 letnici šahiranja v Črni na Koroškem so Korošci pripravili mednarodni  moštveni hitropotezni šahovski turnir na katerem je sodelovalo 26 ekip iz Hrvaške, Avstrije in Slovenije.   Zmagala je ekipa z imenom Zagreb/ Vukovar s 43, 5 točkami. Ekipa 3 + 1 sestavljena iz ljutomerskih šahistov:  Jerneja, Luke in Barbare  Skuhala pa je z  Jako Juvanom iz Slovenj Gradca, ki je na invalidskem vozičku,  z 32. točkami zasedla  šesto mesto. Bolj kot mesto pa je pomembno, da so Skuhalovi Jaku Juvanu, ki ni imel ekipe omogočili igranje šaha na domačem turnirju.