Domov

Šport in šah

15 avgusta 2017 Šport


Na mednarodnem teniškem turnirju ,z nagradnim skladom 1,8 milijona dolarjev,  v ameriškem Cincinnatiju je uspešno začela svoj nastop v ženskih dvojicah Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota s Španko Mario Jose Sanchez Martinez. V prvem kolu je bila slovensko španska naveza boljša od nizozemsko-belgijske dvojice Elise Mertens/ Demi Schurs v nizih dvakrat z rezultatom 6:2.

V Murski Soboti bo v nedeljo 20.avgusta ob 9.uri  na novi progi odprto prvenstvo Murske Sobote v dolgem triatlonu za katerega je že prijavljenih 45 triatloncev iz petih držav. Triatlonska tekma se bo začela  z 1,9 km plavanja na Soboškem jezeru, nato bodo tekmovalci 80 km kolesarili med Mursko Soboto  –  Bakovci in Dokležovjem, po kolesarjenju pa bo še tek na 21 km, na  povsem novi   progi,  delno tudi po Soboškem parku in po mestnih ulicah do cilja na Trgu kulture. Med prijavljenimi tekmovalci so znana imena pomurskih triatloncev med njimi Dušan Fister, Štefan Buzeti, Iztok  in Karin Fister ter Peter Polanič predsednik uprave Panvite.

V 6. kolu prve ruske premier nogometne lige sta Arsenal Tuta in Ural igrala 2:2. Za Ural je igral vseh 90 minut tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote. Za tekmo je zanimivo, da so gostitelji že vodili z 2:0 nato pa je Ural izid izenačil kar je že njegov peti neodločen izid.  Na lestvici vodi   Zenit s 16.točkami, Ural pa je med 16.ekipami na osmem mestu z osmimi točkami.

V Veliki Polani je tretje ligaška ekipa Polane v prijateljski mednarodni nogometni tekmi premagala Omladinca iz Mačkovca na Hrvaškem z rezultatom 8:2.  Za Polano je dosegel tri zadetke Samo Žalik, dva je dodal 25 letni Kamerunec Jean Claude Essoba Ondoua po enkrat pa so se vpisal med strelce še: Rok Žalik, Rok Vori in Mitja Šemen.

V Lendavi je kadetska ekipa Nafte  1903  starostne kategorije  U- 17 v mednarodni nogometni tekmi  premagala ekipo Nagykanizse z rezultatom 5:3. Za Nafto so dosegli zadetke: Sašo Pavšić tri po enega pa Tadej Šajt in Aleks Šooš.

Nogometaši Graničarja iz Benice  so gostovali pri nogometni ekipi Torpeda v Križevcih na Hrvaškem in tam zmagali z rezultatom 4:2. Za Graničar je dosegel vse štiri zadetke: Josip Somi.

Na šahovskem festivalu v Sombotelu na Madžarskem so med 81.šahisti iz petih držav sodelovali tudi člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote. V  skupini »A« je  zmagal madžarski  velemojster Robert Ruck član soboškega šahovskega kluba.   na šesto mesto se je uvrstil Boris Kovač osmi  je bil Denis Gjuran. V »B« skupini se je Stanko Gjuran uvrstil na15.mesto. V »C« skupini pa je bil Amadej Kastelic drugi.

Na mednarodnem hitropoteznem  šahovskem turnirju  v avstrijskem Gradcu  so med 117. šahisti iz osmih držav tekmovali tudi  pomurski šahisti.  Med člani je bil 30. Jernej Skuhala, Luka Skuhala je bil 39. in Barbara Skuhala, kot najboljša šahistka, je bila v absolutni konkurenci uvrščena na 50. mesto.  Jernej Buzeti iz Rakičana, član Železničarskega šahovskega kluba Maribor se je uvrstil na 32. mesto.