V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

16 avgusta 2017 Šport


V Nacionalnem centru Brdo pri Kranju je slovenska nogometna reprezentanca do 19 let v prijateljski tekmi premagala reprezentanco Združenih arabskih emiratov  z rezultatom 5:1, že ob polčasu je bil izid 1:0 za izbrance selektorja  Igorja Benedejčiča. Za slovensko izbrano vrsta sta igrala tudi dva pomurska igralca člana Nogometnega kluba Maribor: Tomi Horvat iz Turnišča, ki je igral ves drugi polčas in  Žan Kolmanič iz Veržeja, ki je je igral  celo tekmo.

Tudi v letošnjem letu dva Dodgeball kluba iz Murske Sobote: Pomurje in Catwoman sestavljata slovensko reprezentanco, ki je danes odpotovala v Glasgow na Škotskem, kjer bo  do 20. avgusta trajalo letošnje  evropsko prvenstvo. V ženski konkurenci bo sodelovalo 11 držav, Slovenke pa bodo igrale v »B« skupini proti Franciji, Švici, Italiji in Angliji. V mešanih ekipah bo sodelovalo 14 držav, Slovenija pa bo v skupini z Avstrijo, Škotsko, Švico in Nizozemsko. Ženska reprezentanca Slovenije je lani  v Parizu osvojila tretje  mesto, moška pa deveto mesto.  Letos moška reprezentanca ne bo sodelovala na evropskem prvenstvu na Škotskem.

Na kolesarskem tednu v avstrijskem Hartbergu je je bila včeraj kolesarska dirka Alpe Jadran ,kjer je tropovski kolesar Luka Jablanovec v kategoriji dečkov s trenerjem Stankom Vukanom osvojil odlično drugo mesto.  Zmagal je njegov stalni konkurent  Jaka Špoljar član Adria Mobilla iz Novega mesta.

V prvem kolu tekmovanja za pokal Nogometne zveze Slovenije  sta bili včeraj v pomurski pokrajini dve tekmi.  Aluminij iz Kidričevega je v Beltincih premagal Lušt Beltince s 3:0. Za Aluminij so dosegli zadetke: Vedran Mesec v 60. in v 88.minuti in Marko Nunić v 79. minuti.  Novomeška Krka  je premagala Hotizo z rezultatom 2:1. Za Krko sta dosegla zadetka: Luka Kambič v 46.minuti in Američan Wilson Theodore Dendan; za Hotizo je dosegel častni zadetek iz 11 metrovke  v 69. minuti Nikolaj Biro.

Danes bosta še dve pokalni nogometni tekmi pomurskih ekip. Ob 16.uri se je v Murski Soboti začela tekma med Muro in Zarico in Kranja, Nafta 1903 pa bo v Lendavi ob  18.uri igrala pokalno tekmo  proti prvoligaški nogometni ekipi Celja.

Na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota   so  bile še včeraj odigrane pokalne nogometne tekme nove sezone. Doseženi so bili naslednji rezultati:  Aqua Ižakovci – Šalovci 6:3, Grad – Dokležovje 9:1 in veterani Mure – Radgona 1:4, zadnja tekma med  Lipo in Avto Rajhom Ljutomer bo na programu v sredo 23. avgusta.

V madžarskem  Sombotelu je bil mednarodni šahovski turnir, kjer so nastopili šahisti z ratingom do 2200 točk. Med šahisti iz treh držav se je Jaka Kočar uvrstil na 12. mesto, Amadej Kastelic na 13.to in Rene Žižek na 15. mesto.