Domov

Šport in šah

18 avgusta 2017 Šport


V  Glasgowu na Škotskem se je danes začelo  evropsko prvenstvo v dodgeballu, kjer za slovensko reprezentanco nastopajo igralci in igralke obe pomurskih klubov : Pomurje in Catwoman iz Murske Sobote.  V prvi današnji tekmi je ženska reprezentanca Slovenije premagala reprezentanco Italije z rezultatom 18:12. Zmaga je  je presenetljiva a zaslužena saj so Italijanke v prvem polčasu že vodile z rezultatom 10:2. Manj uspeha je imela mešana reprezentanca Slovenije za katero igrajo tako moški kot ženske, ki je izgubila uvodno tekmo na prvenstvu proti gostiteljski Škotski z rezultatom 20:8. Prvenstvo na Škotskem bo trajalo do nedelje.

Na 10. mednarodnem teniškem turnirju gluhih športnikov v Brnu na Češkem je zmagal  slovenski reprezentant in državni prvak med gluhimi športniki  Marino Kegl iz Murske Sobote, ki je v finalu premagal Martina Benovića iz Češke z rezultatom 6:1  in 6:0. Danes ob 18.uri bodo Marinu Keglu v   restavraciji Sport.si na  teniških igriščih v soboški Fazaneriji pripravil sprejem po osvojenem četrtem mestu na letošnjih olimpijskih igrah v Turčiji v tenisu.

Slovenska  nogometna  reprezentanca  igralcev starih do 19 let je v Nacionalnem centru Brdo igrala še drugo prijateljsko tekmo proti  reprezentanci Združenih arabskih emiratov. V prvem srečanju je Slovenija bila boljša s 5:1 v drugem pa se je  nogometna tekma končala brez zmagovalca ob rezultatu 1:1. Gostje so dosegli oba zadetka in sicer  najprej za vodstvo z 1:0 nato pa so z avtogolom izid izenačili na 1:1. Za izbrano vrsto selektorja Igorja Benedejčiča je  od 46. minute dalje igral tudi Turniščan Tomi Horvat, član Maribora.

Slovenska nogometna reprezentantka Mateja Zver doma iz Gornje Bistrice, zdaj članica avstrijskih državnih in pokalnih prvakinj ekipe St. Pőltna  že dober teden dni počiva zaradi poškodbe kolena. Ta trenutek še ni znano za kako težko poškodbo gre ni znano kajti Zverovo čakajo še podrobnejši zdravniški pregledi. Sicer pa je Zverova z avstrijskimi prvakinjami podpisalo novo enoletno pogodbo.

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu je bil popoldne  žreb drugega kola pokala Nogometne zveze Slovenije. Žreb je soboški Muri pošteno zagodel, saj bo v drugem kolu 6. septembra igrala v Murski Soboti proti Domžalam, ki so aktualni pokalni prvaki Slovenije in kakšen nogomet igrajo Domžale  so pokazali včeraj v Stožicah proti  francoskemu Marseillu   ob izidu 1:1.

Na 23. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal  Silvester Puntigam z 11.točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Gregor Vohl z 9.timi, Jurij Ojsteršek  je zbral  8 točk,  Robert Kosi  7  in Martin Mohar na petem mestu 5 točk.