V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

19 avgusta 2017 Šport


V drugem kolu evropskega prvenstva v dodgeballu v Glasgowu na Škotskem je  ženska  reprezentanca Slovenije premagala Francijo z visokim rezultatom 28:2. Slovenke so po dveh kolih, po uvodni zmagi proti Angliji,  med reprezentancami iz 11 držav brez poraza.  Slovenska reprezentanca mix sodeluje med 14. državami udeleženkami.  V drugem kolu  je bila uspešna tudi slovenska mešana reprezentanca saj je po uvodnem porazu proti Škotski v drugem kolu premagala Švico z rezultatom 15:11.

Na  prvenstvu nastopajo naslednji igralci in igralke: Jaka Grantaša, Andrej Kozar, Aleš Pintarič, Jani Ščavničar, Primož Kolbl, Martina Šijanec, Sabina Kurbus, Tina Kolbl, Petra Trajbarič, Karmen Klar, Barbara Kaučič, Mojca Buzeti in Laura Horvat.

V Murski Soboti, na atletskem stadionu osnovne šole I so na letnih pripravah atleti iz dveh atletskih društev iz Ljubljane Masa in Kronosa ter Atletskega društva iz Domžal. Skupno je na pripravah 25 atletov ,ki jih vodita prekmurski rojak Robi Kreft in Alenka Zavadlav. Atleti bodo končali s pripravami v Murski Soboti jutri med 9. in 11.uro.

Ob teniških igriščih v Murski Soboti  je bil včeraj prisrčen sprejem za  22 letnega tenisača Marina Kegla iz Murske Sobote, ki je na 23. olimpijskih igrah gluhih v turškem Samsunu osvojil četrto mesto. Na sprejemu se je zbralo precej njegovih športnih prijateljev, Marino pa je spregovoril tudi zbranim obiskovalcem. S četrtim mestom po olimpijskih igrah ni bil ravno zadovoljen, rad pa bi kakšno točko osvojil tudi med slišečimi športniki, kjer bo nastopal letos na Braču.  Več bomo o Marinu Keglu poročali na Murskem valu v nedeljskem športnem popoldnevu.

Športno društvo Roma iz Vanča vasi  je danes in jutri  gostitelj mednarodnega nogometnega turnirja  romskih ekip iz Balkanskih držav. Na turnirju zraven domače Rome sodelujeta  romski reprezentanci Bosne in Hercegovine ter Srbije. Finalna tekma za naslov prvaka turnirja bo na programu jutri ob 11.uri v Vanča vasi.

Nogometni klub Mura je dobil novo kadrovsko okrepitev. 24 letni branilec Zvonimir Žiger prihaja iz Krapine na Hrvaškem.  Doslej je igral v avstrijski tretje ligaški konkurenci, kot mladinec pa je igral za Inter iz Zaprešića.  Zvonir Žiger ima pravico nastopa za Muro že na ponedeljkovi drugo ligaški  tekmi Mure z Ilirijo

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi sta se Hodoš in Dobrovnik razšla brez zmagovalca ob izidu 2:2. Za Hodoš sta dosegla zadetka: Matej Kuronja in Richard Horvath in za Dobrovnik: Bojan Vőrőš in  Jozsef Horvath.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju  Šahovskega kluba Železničar v Ljubljani je zmagal Domen Tisaj iz Ljubljane z 8.točkami in pol. Med pomurskimi šahisti se je Matjaž Kodela iz lendavske Rokade s petimi točkami uvrstil na 19. mesto, Tomislav Špilak iz Radenske Pomgrada  je bil s tremi točkami uvrščen na 34. mesto.