V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport in šah

20 avgusta 2017 Šport


V Murski Soboti danes 42 triatloncev iz Avstrije, Nemčije, Hrvaške in Slovenije sodeluje na tekmi  z naslovom: » Dolgi triatlon 2017«. Triatlonci so zjutraj začeli s plavanjem na Soboškem jezeru na  1,9 km dolgi progi  nato imajo v programu 80 km kolesarjenja med Mursko Soboto – Bakovci – Dokležovjem in Mursko Soboto  in na koncu jih čaka še  21 km teka po mestnem parku in soboških ulicah. Cilj bo okrog 14.ure na Trgu kulture v Murski Soboti. Med tekmovalci na triatlonu so tudi pomurski triatlonci:  Štefan Buzeti, Dušan Fister, Iztok in Karin Fister, Peter Polanič in Branko Djurinek.

Na evropskem prvenstvu v dodgeballu v Glasgowu na Škotskem je ženska reprezentanca Slovenije, ki jo sestavljajo pomurske igralke,  včeraj imela dve tekmi. V prvi tekmi je premagala Irsko s 14:10 v drugi pa izgubila proti Angliji s 24:4.   Reprezentanca Slovenije v mešani sestavi pa je premagala Nizozemsko  z rezultatom 20:12 in favorizirani Wales po podaljšku s 15:13. Mešana ekipa in ženska reprezentanca sta se na evropskem prvenstvu   uvrstili v polfinale,  kjer se bosta tako mešana kot ženska reprezentanca Slovenije   danes najprej pomerili z  reprezentanco Avstrijo.

V Franciji v mestu Brisac se že zbirajo tekmovalci, ki bodo od  torka do nedelje,  sodelovali na  letošnjem evropskem prvenstvu toplozračnih balonov. Skupno bo na prvenstvu sodelovalo  105 ekip iz 34 držav. Med tekmovalci bo tudi Dejan Buzeti iz Balonarskega kluba Bakovci.

V prijateljski  ženski mednarodni nogometni tekmi so igralke Telinga GMT Beltinci v Zagrebu premagale hrvaške podprvakinje igralke Agrama z rezultatom 4:0. Za varovanke trenerke Nuše Ladinek so dosegle zadetke: Špela Kolbl dva ter Nika Čuček in Anja Prša.

V 6. kolu prve slovenske nogometne lige je Maribor sinoči s težavo premagal Krško z rezultatom 3:2 saj so Mariborčani dosegli zmagoviti zadetek, v preko Aleksa Pihlerja šele v 96. minuti tekme.  Za Mariborčane je celo tekmo  igral Žan Kolmanič iz Veržeja, od  72. minute dalje pa je igral za Maribor tudi Damjan Bohar iz Mačkovec , ki je dosegel zadetek za Maribor že v 74. minuti.

V  3. kolu 2. slovenske nogometne lige  je Nafta 1903 v Lendavi z zadetkom Stjepana Oštreka premagala novomeško Krko z 1:0. Ljubljanski Bravo  je v Veržeju premagal Fartmech z rezultatom 2:1. Za Veržej je dosegel vodilni zadetek Tadej Čuk, za Bravo pa sta bila strelca zadetkov: Milan Djajić in David Frelih. Tekma med Ilirijo in Muro bo  na programu šele jutri.

V prvem kolu 3. slovenske nogometne lige ,vzhod je Avto Rajh Ljutomer premagal Rakičan s 5:1. Za Ljutomerčane so dosegli zadetke: Andrej Lotrič dva ter Niko Kardinar, Tilen Nemec in Denis Vogrinec; za Rakičan je dosegel zadetek Rok Godvajs. Odranci  so premagali Radensko Slatino z 2:0. Za Odrance sta dosegla zadetka:  Roman Gostan in Patrik Horvat.

V  3. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Mura v Murski Soboti s 3:0 premagala Koper. Za Muro so dosegli zadetke: Karel Šalamun, Blaž Lebar in Luka Nemec. Kadeti Mure pa so bili boljši od Kopra z 2:0. Zadetka k zmagi sta prispevala: Nejc Benko in Luka Marič.

V prvem kolu prve slovenske nogometne lige ,vzhod U – 15 sta Vipoll iz Veržeja in Celje igrala 0:0. V  Velenju  je Mura kar z 10:2 premagala Rudarja. Za Muro so dosegli zadetke: Alen Novak in Jan Bruno Kralj po štiri ter Tio Cipot in Luka Bernard.

Na nogometnem turnirju romskih ekip Balkanskih držav je v Vanča vasi v prvi tekmi reprezentanca Srbije premagala Romo po streljanju 11 metrovk. V rednem delu tekme je bil izid  tekme 4:4. V drugi tekmi je  reprezentanca Bosne in Hercegovine premagala Romo z rezultatom 3:1. Danes je v Vanči vasi na programu še nogometna tekma za prvo mesto med Srbijo in Bosno iz Hercegovino.

Na mednarodnem turnirju v malem nogometu v  organizaciji Športnega društva Vidonci je med osmimi ekipami iz Avstrije, Rusije in Slovenije zmagala ekipa Ćehov iz Rusije, ki je v finalu premagala  Dengrad od Grada z rezultatom 3:1. V tekmi za tretje mesto je  ekipa Slovenske  vojske bila boljša od Kruplivnika s 3:2.

Na mednarodnem nogometnem turnirju z naslovom »Centeršut  2017« je   v Rakičanu  včeraj prvi dan turnirja v starostni kategoriji U- 13 sodelovalo 12 ekip iz Srbije in Slovenije. Prvo mesto je osvojila Jarenina, ki je bila v finalu boljša od Paračina z rezultatom 3:0, v tekmi za tretje mesto je ptujska  Drava po kazenskih strelih premagala Muro z rezultatom 4:3. Najboljši vratar je bil Ognjen Sudarević iz Paračina in strelec Ali Osren iz ptujske Drave. Danes igrajo v Rakičanu še nogometaši U – 9 in U – 11.

Na 4. hitropoteznem šahovskem turnirju Taborsko poletje je v Mariboru med 41. šahisti zmagal Karl Cojter iz Železničarskega šahovskega kluba Maribor s 7. točkami in pol. Najboljša šahistka je bila Prekmurka Lea Števanec, ki se je s petimi točkam in pol uvrstila na 9. mesto.

Na Murskem valu boste popoldne  lahko spremljali zanimive  tonske prispevke o strelcih Robiju Markoji in Dušanu Zišku, ki sta na evropskem prvenstvu  moštveno  s slovensko reprezentanco osvojila srebrno medaljo.  Pripravili smo  prispevek o tenisaču  Marinu Keglu, ki je bil četrti na olimpijskih igrah gluhih športnikov. Spremljali smo  drugo ligaško  nogometno tekmo Farmtech Veržej – Bravo  in se pogovarjali z Robijem Kreftom, ki je bil z ljubljanskimi atleti na pripravah v Murski Soboti. Vabljeni v našo družbo tudi po 16.uri.