Domov

Šport in šah

24 avgusta 2017 Šport


Na  13. mednarodnem košarkarskem turnirju Slovenija Ball v Slovenj Gradcu je slovenska košarkarska reprezentanca deklet U – 14 osvojila prvo mesto. Slovenska reprezentanca, kjer je v prvi peterki ves časa igrala tudi Blaža Čeh iz Ženskega košarkarskega kuba Pomurje,  je v polfinalu premagala Italijo z rezultatom 59:52 in v finalu še Madžarsko z rezultatom 50:44. Na košarkarskem turnirju se je izjemno izkazala mlada Blaža Čeh, ki je na  turnirju skupno dosegla 36 točk , slovenske igralke pa so prvič v zgodovini osvojili tako močan košarkarski turnir. Po šestih letih je tako neposredno iz soboškega košarkarskega kluba znova v slovenski izbrani vrsta igrala pomurska košarkarica kar je rezultat dobrega klubskega dela.

Na 90. kasaškem derbiju Srbije, za štiriletne kasaške,  na hipodromu Vranac v Srbobranu je zmagal Marko Slavič iz Ključarovec, član Kasaškega kluba Ljutomer, ki je kot gostujoči voznik tekmoval z Isaac Newtonom in na  2600 metrov dolgi progi zmagal s kilometrski časom 1:16,8.

V drugi pripravljalni prijateljski rokometni tekmi za novo sezono v 2. slovenski ligi so rokometaši Pomurja v Murski Soboti  premagali ekipo Monoštra iz Porabja z rezultatom 40:28. Za Pomurje so največ zadetkov k zmagi prispevali: Gregor Gregorec 8, Anej Sever 7, Mitja Kozelj in Marko Jankovič po 5 ter  Vasja Kozelj 3 zadetke.

V drugem kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige, vzhod je Vipoll v Veržeju premagal Jarenino z rezultatom 1:0. Za Vipoll je dosegel zmagoviti zadetek: Luka Lukač. V kadetski konkurenci je bila Jarenina boljša od Vipolla z rezultatom 2:1. Za Veržej je dosegel zadetek: Aljaž Hanžel. Tekmi prvega kola v mladinski in kadetski konkurenci  proti Brežicam sta bili preloženi na mesec september.

Novo sezono so začeli igralci malega nogometa v puconski občinski ligi. V prvem kolu so bili doseženi naslednji rezultati: Lemerje – Kovačevci 5:2, Šalamenci B – Moščanci 1:2, Radovci – Kuštanovci  1:1, Bodonci – Otovci  9:0, Dankovci – Beznovci 6:0, Poznanovci – Skakovci 5:1 in Predanovci – Vadarci 8:2. V soboto bodo na območju puconske lige malega nogometa na programu tudi tekme v prvi ligi.

Od sobote 26.avgusta do srede 30.avgusta bo v soboški Diani na programu tekmovanje v prvi slovenski mladinski šahovski ligi ter v 2. mladinski ligi. Tekmovala pa bodo tudi dekleta v prvi slovenski mladinski ligi. Za ekipo Radenske Pomgrada bodo v prvi mladinski ligi igrali: Boris Markoja, Jernej in Luka Skuhala ter Jaka in Enej Meglič.