V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

25 avgusta 2017 Šport


Na evropskem prvenstvu v elektronskem pikadu v disciplini Split score so v Termah Olimje v Podčetrtku  med 52, ekipami osvojili naslov evropskega prvaka  člani Pikado kluba  Top Gun Kiraly iz Grlave. Za ekipo evropskih prvakov so igrali: Andrej Gorjak, Ludvik Kiraly,  Leon Mertük, Jože Vautar, Miha Topolnik, Dejan Škafar, Sebi Antolin, Darko Marinič, Timi Pučko, David Mertük, Dejan Kavčič in Roman Tivadar. Pikadisti iz Grlave so v četrtfinalu premagali Italijane, v polfinalu Madžare in v finalu še Avstrijce.  Športno društvo Strelec iz Grlave, ki deluje že 21. leto je tako tokrat z ekipo: Top Gun Kiraly osvojilo že šesti naslov evropskih  moštvenih  prvakov v pikadu.

Na odprtem namiznoteniškem prvenstvu Češke v Olomucu je za slovensko reprezentanco nastopil tudi Jan Žibrat doma z Mote. Žibrat je v kvalifikacijah premagal Petra Seredo iz Slovaške s 4:0, uspešen je bil tudi proti Oleksandru  Tymofiijevu iz Ukrajine s 4:0. Poraz je utrpel s 4:1 le od Romuna  Hunora Szocsa s 4:0.  V prvem kolu pred kola glavnega turnirja  je Žibrata premagal Cedric Nuytincek iz Belgije  z rezultatom 4:0 in tako  je  Jan Žibrat končal svoje tekmovanje na Češkem.

Na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota sta bili odigrani še  preostali srečanji prvega kola pokalnega tekmovanja. V Bakovcih je Radenska Slatina po strelih iz 11 metrovke premagala Bakovce z rezultatom 8:7, v rednem delu je bil izid 3:3. Za Bakovce so dosegli zadetke: Dominik Kontrec, Marko Lapoši in Mitja Kreft iz igre, iz 11 metrovk pa : Marko Lapoši, Jure Virag, Alex Kodba in Patricij Stojanović; za Radensko Slatino  so iz igre zadeli: Primož Slekovec, Alen Lebar in Žiga Sečko iz 11 metrovk pa: Valentin Avsec, Nejc Hanc, Žan Kavaš, Žiga Sečko in Miha Štihec.  Avto Rajh Ljutomer  je premagal Lipo z rezultatom 8:0. Za Ljutomerčane je dosegel tri zadetke Andrej Lotrič po enega pa so dodali: Alen Brunec, Tomaž Podgorelec, Niko Kardinar, Primož Munda  in Lan Feguš Makovec.

Na območju  Medobčinske nogometne zveze Lendava  se bo  to  nedeljo začelo tekmovanje v prvi in drugi medobčinski nogometni ligi , kjer bo v sezoni 2017/2018 tekmovalo 15 klubov. Iz lendavske zveze  pet klubov nastopa še v 3. slovenski nogometni ligi, vzhod,  ekipa Nafte 1903 pa igra v drugi slovenski nogometni ligi. Na območju lendavske nogometne zveze živi 23.90 prebivalcev, skupno s članskimi in mladinskimi ekipami pa na  različnih tekmovanjih nastopa 70 ekip kar pomeni ena ekipa na 341 prebivalcev.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju ob 20 letnici Prevozništva Joco v Mariboru je med 21. šahisti zmagal Darko Supančič iz Šahovskega kluba Branik iz Maribora z 9 točkami in pol. Na šesto mesto se je uvrstila najboljša prekmurska  šahistka Lea Števanec, ki je zbrala  pet točk in pol.